Posle tri godine rada na potpuno novoj MMO igri smeštenom unutar Worlf of Warctaft univerzuma, Activition Blizzard je potvrdio da je projekat otkazan i neće ugledati svetlost dana.

Ova tajnovita igra je najavljena pre par godina i ciljala je da izađe na mobilnim telefonima. Priča igre bi bila smeštena u WoW svetu ali ne bi bila 1:1 kopija PC igre, već bi pratila potpuno novi set heroja. Razvoj igre je rađen sa partnerima iz NetEase-a, jednog od najvećih gaming kompanija iz Azije koja je za potrebe ove igre uposlila više od 100 developera. Nažalost posle prepirke oko finasijskih detalja projekta, NetEase je stopirao rad na igri i objavio lošu vest toj grupi developera.

Activision Blizzard je prošle godine najavio da rade na nekoliko F2P projekata smeštenih u WoW univerzumu. Tower defense igra Arclight Rumble će sigurno izaći u javnost, dok druge dve (ovaj MMO naslov kao i već potvrđeno otkazan “Pokemon Go” klon) će ostati samo sećanje.

Blizzard se ovih dana sprema da zajedno sa Activision-om postane deo Xbox-a, kada će WoW, Diablo i druge franšize ovog giganta dobiti nove šefove.