Izgleda da živimo o dobu gde se svi filmski i TV studiji trude da iskopaju dobro prihvaćenu franšizu iz bilo kog medijuma koja bi mogla da se adaptira za velike ili male ekrane. Posle uspeha Netflix serije The Witcher i prave navale najava novih TV i filmskih projekata, vreme je došlo i za Beyond Good & Evil.

Za razliku od mnogih gaming franšiza koje se trenutno adaptiraju u Holivudu, ekranizacija Beyond Good & Evil-a će biti napravljena u punoj filmskoj formi. Režiser nedavnog filma “Detective Pikachu Rob Letterman se prihvatio posla režiranja i ovog projekta, a studijo koji će mu pomoći u tome je naravno Netflix. Film će navodno imati hibridnu formu sa živim glumcima i animiranim karakterima. Projekat je još uvek u veoma ranom stadijumu izgradnje i scenario još nije napisan.

Video igra Beyond Good & Evil je komercijalno loše prošla posle svoje premijere 2003. godine na PS2, Gamecube i PC platformama, ali je ostala odlično upamćena kod fanova koji su godinama tražili nastavak. Ubisoft je 2017. godine potvrdio da radi na  online-povezanom open world prequel-u, ali od tada smo dobili svega par malih vesti o projektu koji očigledno neće izaći skoro.