Kada je streaming gigant Netflix javio da je njihova TV serija The Witcher uspela da prikupi publiku od čak 73 miliona gledalaca u prvih par nedelja posle premijere, odmah je bilo jasno da će ova serija ne samo dobiti zagarantovane nove sezone, već će sigurno biti proširena i sporednim projektima.

Dok se 2. sezona serije koju predvodi bivši supermen Henry Cavil lagano vraća u proces snimanja koji je bio prekinut zbog svetske epidemije koronavirusa, Netflix je potvrdio dva spinoff-a koja će proširiti naš pogled na ovaj nemilosrdni fantazijski univerzum će biti dugometražni animirani film “The Witcher: Nightmare of the Wolf” koji će pratiti avanture iskusnog witcher-a Vezimir-a i origin story mladog Geralt-a. Animirani film bi trebao biti izdat pre premijere 2. sezone glavne TV serije.

Drugi spinoff projekat je live action miniserija “The Witcher: Blood Origins” koja će nas prebaciti 1200 godina pre dešavanja u glavnoj seriji, i upoznati nas sa dobom kada su ljudi i čudovišta prvi put došla na kontinent Elf-ova i izazvali pravljenje elitnog odreda boraca protiv čudovišta zvanih Witcheri. Serija će imati 6 epizoda, neće imati dodatne nastavke, a datum snimanja i premijere za sada nije poznat.

Poljski autor Witrcher knjiga Andrej Sapkovski i dalje ostaje direktno povezan sa svim ovim projektima sa svojom ulogom konsultanta.