Remedy Entertainment i dalje ulaže svoje nade u igru Alan Wake, koja ih je pre više od jedne decenije skoro bankrotirala kada su pokušali da je naprave u formi visokobudžetnog open world naslova. Shvativši da su zagrizli više nego što su mogli da progutaju, ovaj tim je tada prodao prava za Max Payne franšizu Rockstaru, i time sakupio dovoljno novca da završe Alan Wake u promenjenoj formi linearne horor-triler akcione igre sa neverovatno dobrom atmosferom, tehnologijom prikaza svetlosti i tame, i scenarija koji kao da je izašao iz TV serije Twin Peaks. Naš pun opis ove upečatljive igre možete pročitati ovde, a puna najava ovog remastera je dostupna na stranicama fansite-a ove igre.

Posle osrednjeg uspeha na Xbox 360 konzoli i kasnije solidne prodaje na PC-u, Alan Wake će opet pokušati da nađe novu publiku u novoj verziji koja cilja da osveži tehnologiju ove igre uz pomoć RayTracing efekata, i možda još bitnije, po prvi put stigne na PlayStation konzole!

Alan Wake Remastered će stići u prodaju ove jeseni na PC, PS5, PS5, Xbox One i Xbox Series X/X konzolama. Bliži pogled na nove tehničke dodatke koje će doneti ovaj naslov će biti prikazani uskoro.