Odmah posle premijere megahit igre Elden Ring, armija PC fanova se odmah bacila na pravljenja raznoraznih dodataka i modifikacija od kojih smo već spomenuli Seamless Co-op mod koji uklanja sva ugrađena ograničenja za zajedničko igranje ove igre sa prijateljima na PC-u. Ali sada pola godine posle premijere, broj dostupnih modova je prešao brojku od 1800!

Jedan od najpopularnijih modova ovih dana je 25GB teška arhiva Elden Ring Texture Improvement Project prepuna tekstura koji čine svet Lands Between-a dosta upečatljivim. Kreator ovog moda Bardo je se posvetio povećanju kvaliteta tekstura od sveta igre, što znači zidovi, strukture, drveća, kamenje, nebo i oblaci, raznorazni objekti u svim zonama koje tarnished igrač može posetiti na svojoj velikoj avanturi. Ovaj mod ne pokriva kvalitet tekstura na karakterima (igrač i svi protivnici) kao i armorima i oružju igre. Instaliranje ovog dodatka zahteva prisustvo mod manager aplikacije Mod Engine.

Download ovog i mnogih drugih Elden Ring modova (Seamless Co-op, Direwolf mount, Item and Enemy Randomizer, mod za pauziranje igre!) se mogu skinuti sa najpoznatijeg mod hosting sajta NexusMods.