FROM Software je zamislio svoje Souls naslove (i njene popularne spinoff-ove) kao teške igre koje zahtevaju punu pažnju pri igranju, gde čak i prisustvo co-op partnera nekad čini igru težom i izazovnijom. U svim njihovim igrama, uključujući i najnoviji megahit Elden Ring, kooperativno igranje je otežano nezgrapnim sistemom za poziv saborca i ograničenjem igranja samo u trenutno aktivnoj zoni. Co-op biva automatski prekinut kada god host uđe u neku drugu zonu (na primer iz open world-a u tamnicu), ili boss zone biva poražen.

Ali to će se uskoro promeniti uz pomoć PC mod-a!

Modder LukeYui je rešio da promeni rad network sekcije Elden Ring-a tako što će učiniti coop lagodnijim sa par promena – igrač koji pogine će moći da se respawn-uje (osim tokom bitaka sa Boss-om kada će morati sačekati rezultat bitke), da putuje zajedno sa host-om iz zone u zonu, da koristi konje, teleportuje ili putuje do udaljenih zona bez prisustva host-a, da vidi sync-ovane map markere i još mnogo toga. Balans igre će biti optimizovan za prisustvo više igrača u formi ojačanih protivnika i za sada misterioznog respawn de-buff koji je u izgradnji.

Sve u svemu, mod obećava lagodno coop igranje igre od početnog tutorijala pa sve do kraja igre!

Mod Elden Ring Seamless Co-op je trenutno u fazi izgradnje, ali izgled rane verziju ovog projekata možete videti u sledećim snimcima: