Stamina je sveAko ne budete pazili na staminu, neće vam biti lako. Stamina kontroliše koliko možete da napadate, da se branite kao da koristite Evade poteze. Ako ostanete bez stamine, na kratko ćete biti bez ikakve odbrane, ali na svu sreću to će se dešavati i protivnicima. Naučite da koristite Ki Pulse potez da povratite deo stamine, i rano naučite finishing poteze za vaša omiljena oružja da biste najbolje kaznili protivnike koji ostanu bez stamine.

R3 „Lock On“ dugmeKontrola bojnog bolja je veoma bitna, a Lock On na protivnike će vam pomoći da se mnogo lakše orijentišete. Ako označite protivnika, svi vaši udarci će biti usmereni ka njemu (ne postoje šanse da slučajno promašite), a i ako taj protivnik ostane bez stamine Lock On ikonica će promeniti svoju boju iz bele u crvenu.

Stilovi borbe – Svako oružje igre se može koristiti u tri stila, ali za početak je dovoljno da se naviknete samo na jedan od tih stilova, na primer srednji „Medium“ stil je najbolje balansiran i za napad i za odbranu. Kada se naviknete na borbe, onda možete početi eksperimentisati sa brzim “niskim” stilom i veoma snažnim ali sporim “visokim” stilom.

nioh-0013

Defanzivno igranje – Iako je Nioh igra koja (kao i Bloodborne) promoviše ofanzivno igranje, nećete uopšte pogrešiti ako uložite dosta vremena u defanzivno igranje. Birajte svoje bitke pažljivo, nemojte srljati lagano ćete postati sve više sigurni u sebe i vaše borbene sposobnosti!

Kamenje – Ako niste sigurni da možete lako da se borite protiv nekoliko protivnika odjednom, možete iskoristiti kamenje (ili šurikene) da do sebe pozovete samo jednog protivnika. Pre bacanja se potrudite da budete što udaljeniji od vaše mete.

Evade – Brzo pomeranje tokom bitke dugmetom X troši staminu, ali je potez kojeg morate redovno koristiti da biste kontrolisali tok sukoba. Koristite Evade ne samo za udaljavanje, već i za utrčavanje u domet protivnika ili njihovo zaobilaženje taman kada oni zamahnu na vas. Oni će vas tada promašiti i biće otvoreni na kratko da ih napadnete. Važno je napomenuti da će vam Evade potez biti slabiji ako opteretite svoj inventar sa više od 70% težine koju možete nositi sa sobom.

nioh-0014

Strele i puškeKada god imate priliku, kotistite ova oružja da uklonite udaljene protivnike. Zoom je prisutan na R3 dugmetu a kursor će promeniti boju kada nanišanite na protivničku glavu.

Samurajski poeni – Dobijaćete ih ma koje statove dizali u Level Up ekranu i kada budete dizali nivoe familijarnosti sa oružjima koje nosite. Poene iskoristite da bi ste naučili nove poteze sa vašim oružjima. Poželjno je da što ranije naučite poteze koji kažnjavaju protivnike bez Ki-a.

Ninjutsu i Onyo – Uložite poene u ove discipline jer će vam one dati besplatnu opremu i mogućnosti za ofanzivu i defanzivu. Posle par sati i nekoliko misija, rešite i njihove nove trening misije u Dojo-u jer prelaz tih treninga otključava kupovinu mnogih Ninjutsu i Onyo skilova.

nioh-0011

Kodama – Tražite što više malih zelenih Kodama bića u igri, jer će vam ona ne samo davati neke od mnogih bonusa koje odaberete u svetilištima već ćete na svakih pet pronađenih Kodama dobiti po jedan dodatni item za lečenje!

Otrov u vazduhu – Ako naiđete na zone gde se nalazi zeleni otrovni dim, tu možete pronaći svetleće crne stene koje stvaraju taj dim. Uništite kamen i otrov će se rasčistiti.

Pročitajte kompletan opis igre ovde.