Ranije ove godine, sve bitne Kingdom Hearts igre su se konačno pojavile na jednom sistemu, PlayStation 4 konzoli. Da biste bili spremni za Kingdom Hearts III, sve što vam treba je PS4, Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 ReMix i Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue.

Jedna od novina koje su uvedene u Final Mix verziji Kingdom Hearts II, koja je sadržana u okviru prve kolekcije, je gomila novih (neobaveznih) boss borbi. Neke od njih su teški ponovni okršaji sa svim Organization XIII članovima, ali sada značajno ojačanim, a većina će reći da je najteži boss u igri Lingering Will. Ako ste uložili vreme u levelovanje likova, Sephiroth u poređenju sa njim ne predstavlja nikakav izazov!

Da bi ova borba uopšte bila dostupna, prvo je potrebno preći sve svetove (uključujući i 100 Acre Woods) i pobediti poslednjeg story bossa. U Hall of Cornerstone će se pojaviti veliki portal u kome se posle misterioznog sinematika, ovaj fajt odigrava.

KINGDOM HEARTS HD 1_5+2_5 ReMIX_21

Lingering Will je veoma brz, ima jako mnogo energije i gomilu komboa sa kojima je teško izboriti se. Borba često počinje drugačije, jer ovaj boss ima više različitih poteza koje može da izvede, pa sve zavisi kako se zapadne. Levelovanje likova do kraja je preporučeno i skoro neophodno, a nije na odmet ni maksimizovanje svih Drive formi i nabavka Ultima Weapona, ako želite da imate šanse da dođete do pobede.

Ili, uz odgovarajuću opremu, samo ga spamujte. Za ovu daleko lakšu taktiku, koju smo i mi koristili, potrebno je nabaviti Fenrir Keyblade (pobeđivanjem Sephirotha) i koristiti Negative Combo sposobnost, a isključiti one koje bi pojačavale komboe, kao što su Air Combo Plus, Aerial Finish, Finishing Plus i Magnet Splash. Važno je ugasiti i High Jump, kako bi bilo lakše pogoditi bossa.

U kratkotrajnom periodu između nekog od njegovih opakih komboa, sa ovom kombinacijom opreme potrebno je skočiti i udariti jednom, mnogo puta zaredom. Osim toga, neophodno je i rotirati kameru, jer ako ne usmeravate bossa na otvoreno i udarite u stenu, vaš kombo će se prekinuti. Zbog toga ni ova metoda nije laka kao što možda deluje, ali svakako je daleko jednostavnija od “normalne” borbe.

Ako uspete da ne pogrešite, zbog nervoze i dužine borbe čak i na ovaj način, nakon dovoljno spamovanja skakanja, udarca i rotiranja kamere, Lingering Will će biti pobeđen! Kao nagradu dobićete retki trofej i krunu, za početak bronzanu, ako je to prvi od tri opciona side questa koji ste odradili.

 

Malo pred E3 smo dobili novi trejler za Kingdom Hearts III, a za nekoliko dana očekujemo još jedan. Taj će prikazati novi svet (Frozen ili Big Hero 6?) a možda čak i datum izlaska.