Tokyo Games Show je ove godine počeo malo ranije sa press konferencijom Sony-a koja je bila totalno orijentisana Japanskom tržištu, pokrivši najave za čak 44 nove igre za Vitu i Playstation 4.

TGSSony

Krenimo sa Vitom. Pored desetina raznoraznih naslova koji bi se svideli samo Japanskoj publici (raznorazne socijalne igre, ritmičke igre i sl) Vita korisnici će uskoro moći da odigraju naslove kao što su Phantasy Star Nova, God Eater 2 (stiže i na PS4), Dangan Ronpa spin-of, novi sadržaji za Freedom Wars, nova Gundam igra, Samurai Warrior Chronicle, nova Ys 8 (stiže i na PS4) i mnoge druge. Vita je definitivno dobila dosta sadržaja koji bi se svideo japanskoj publici, ali nažalost nije bilo naslova koji bi mogli dobro proći na zapadu. Par njih koji bi i imali šansu skoro sigurno neće dobiti lokalizaciju na Engleski jezik.

Playstation 4 sa druge strane se već zaleće i u Japanu. Iako ove godine neće biti dosta naslova za ovu konzolu, sledeće godine stiže prava lavina – Persona 5 (potvrđena je PS4 verzija), Hot Shots Golf, Disgaea 5, Dragon Quest Heroes, Bladestorm, Kingdom Under Fire 2, Resident Evil Revelations 2, Earth Defense Force: Shadow of New Despair,  Dead or Alive 5: Last Round, Dragonball Xenoverse,  Yakuza Zero i mnoge druge. Jedna od najvećih vesti sa ove pres konferencije je bila i potvrda da će veoma očekivana igra From Software-a Bloodborne izaći u prodaju 5. februara u Japanu. Nije poznat datum za ostale svetske teritorije.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DqCOYxAuIcM

Dodatne manje vesti koje su bile objavljene je dolazak nove Vita boje u Japanu (belo-ružičasta, namenjena ženskoj publici za koju se sprema i nekoliko Seinen video igara), nova ponuda UMD Passport sistema za prebacivanje PSP igara na Vitu, kao i srebrna PS4 konzola koja će vršiti promociju za Square Enix-ovu najnoviju igru Dragon Quest Heroes. Za kraj, vredi spomenuti da će novi firmware-ovi za PSP i PS4 najzad doneti podršku za menjanje tema interfejsa. Što se Project Morpheus VR sistema tiče, jedina nova igra za njega koja je bila najavljena je Summer Lession, koju je napravio ni manje više nego tim zadužen za Tekken igre.

Ovo neće biti kraj vesti sa TGS sajama koji oficijelno otvara svoja vrata posetiocima za tek 2 nedelje, i mnogi developeri će tek tamo najaviti svoje novitete.