Pošto smo ove godine na E3-u dobili čak tri potpuno nove press konferencije, željno smo očekivali da vidimo kako će se ovi novi igrači snaći u novom okruženju. Dok je Bethesda uspela da napravi veoma dobar šou koji je na odličan način prikazao nekoliko njihovih starijih franšiza koje će se uskoro vratiti u život posle dugačkih pauza, Square Enix je ispred sebe imao dosta teži zadatak.  Sa dve odvojene divizije koje prave igre (Eidos koji pokriva zapadne timove, i Square Enix koji pokriva Japan), njihova press konferencija je imala problema da održi dobar tok zanimljivih informacija. Ovi problemi nisu nastali samo zato što ove dve divizije prave totalno drugačije vrste igara, već i zbog toga što Eidos-ovi projekti predstavljaju igre za koje smo sigurni da će se naći u prodaji uskoro, dok Square očigledno mnogo više uživa da najavljuje Japanske JRPG naslove nego da ih završava i pušta u prodaju. No krenimo redom.

Igre koje su stigle od zapadnjačkih timova su bile veoma zanimljive, mada nekoliko njih nije baš dobilo pažnju koju su zaslužili. Konferenciju je otvorio eksplozivni Just Cause 3 kod kojeg smo po prvi put videli gameplay u zaista prelepom nextgen okruženju. Akcija i ludilo koje igrači mogu napraviti u ovoj igri daleko nadmašuju ono što su prethodni naslovi mogli da prikažu. Iako su mnogi fanovi očekivali veći pogled na Rise of the Tomb Raider, na ovoj konferenciji smo dobili veoma kratak pogled na proces pravljenja ove igre. Kao bonus, odmah posle je stigla najava da će na mobile uređaje stići igra Lara Croft Go, logička igra koja prati stil veoma dobrog Hitman Go (kog vam totalno preporučujemo da isprobate). IO Interactive je potom predstavio nextgen verziju igre Hitman koja će stići u prodaju veoma brzo – ovog decembra! Pored centralne kampanje koja će davati igračima jako puno slobode u rešavanju misija, novi Hitman će imati i veoma ambiciozni online mod u kojem će igrači dobijati stotine novih misija u kojima mogu isprobati svoje taktike (ali penal je da imaju samo jednu šansu da urade misiju). Poslednja igra od Eidos-a je bila Deus Ex Mankind Divided, nastavak legendarne cyberpunk RPG franšize koja će stići u prodaju početkom sledeće godine. Pored odličnog trejlera sa konferencije, definitivno vam preporučujemo da pogledate i kako igra izgleda u samom gameplay-u.

Japanske sekcije su imale i manje materijala za prikazivanje (sa dosta igara koje nemaju ništa od video snimaka), ali i same prezentacije su bile nespretno urađene sa dosta predugih govora koji nisu bili bitni. Noviteti koje smo videli su Star Ocean 5, World of Final Fantasy, Nier 2 (ovaj put to će biti akciona igra koju pravi Platinum Games) i Project Setsuma (prva najava novog RPG od totalno novog Square Enix studija). Najveće prijatno iznenađenje konferencije je bio dugačak pogled na Kingdom Hearts 3, igru koju milioni fanova željno očekuju već godinama. Za Final Fantasy VII Remake prikazan je identičan CGI trailer sa Sony konferencije, uz informaciju da više informacija stiže na jesen.

Sve u svemu Square Enix je imao dosta igara da prikaže, ali sama konferencija nije imala dobar tok i najbolji video snimci mnogih njihovih igara čak ni nisu bili prikazani na ovom šouu. Nadamo se da će i sledeće godine imati ovako raznovrsnu ponudu zanimljivih igara, ali i da će promeniti način na koji ih predstavljaju javnosti.