Naš vredni novinar Toad susreo se na Gamescom sajmu sa Bryce Yangom, zaduženim za brand marketing u 2K Games, da bi popričali malo o WWE 2k15, najnovijoj simulaciji wrestlinga koja po prvi put ove godine dolazi i na next-gen sisteme. Bruce je održao kratku prezentaciju nakon koje smo dobili i odgovore na par pitanja.

Bryce Yang: Pored Xbox 360 i PlayStation 3 platformi, WWE 2k15 će se pojaviti i na Xbox One i PlayStation 4, a sa sledećom generacijom dolaze mnoge nove mogućnosti, tako da će igra izgledati i zvučati kao pravi next-gen naslov. Da bi izveli to, udružili smo dva studija, imamo praktično ultimativni tag team developera, imamo sa jedne strane Yukes koji imaju više iskustva u razvijanju wrestling igara od bilo kog drugog studija na svetu, oni su se bavili WWE franšizom preko 15 godina… Dok sa druge strane imamo Digital Concepts koji rade odličan posao sa NBA, poznati su po pravljenju odlične vizuelne prezentacije i ispoliranog izvođenja. Tako da kada uparimo ta dva studija, dobijamo odličan tim za WWE 2k15. Jedna od stvari koju smo preneli iz novijih NBA igara je skeniranje tela i lica, što nam je omogućilo da lako kreiramo najrealističnije modele WWE superstarova do sada. Ta oprema za skeniranje se postavlja satima, ali nam je omogućila da u igru prenesemo realistično sve, tako da Big Show neće ličiti na Randy Ortona po građi, jer imaju drugačija lica i tela i to će se videti u igri. Nismo pravili kompromise hteli smo sve da skeniramo, da bi sve bilo realno… Recimo, nosili smo čitavu opremu u Teksas, samo da bi skenirali Shawn Michalesa realno. Tako da nam je autentičnost bila veoma bitna.

Orton_2Fokusirali smo se ne samo na to kako igra izgleda, već i na to kako se igra, tako da je srž wrestling izvođenja veoma usavršena. Imamo autentični WWE ring postavljen kod nas u dvorištu u Kaliforniji, tako da smo u njemu radili motion capture svih pokreta u ringu. Tu smo i snimali zvuk udaranja u ring, lupanje stolicama… tako da će i to sve zvučati kako treba. U odnosu na prošlogodišnje izdanje, imamo pet puta više motion capture animacija, tako da će rvanje biti dosta glađe, neće biti čudnih tranzicionih faza. Više neće biti potrebno dizati protivnika sa poda da bi se odradio sledeći potez. Komentatori će biti drastično usavršeni, to je nešto što su fanovi odavno tražili, ove godine će to biti Michael Cole i Jerry The King Lawler koji su snimili tri puta više rečenica nego ranije. Snimali su nove stvari zajedno, tako da se dopunjuju i sve zvuči realnije i manje skriptovano, komentar zvuči dinamičnije i podseća na pravi WWE program na televiziji.

Ove godine single player story mod takozvani showcase će se fokusirati na dva velika rivaliteta iz WWE istorije, imaćemo ispraćenu priču između CM Punka i John Cene (2012), kao i između Shawn Michaelsa i Triple H-a (2003), to su verovatno dva najomiljenija zapleta u zadnjih deset godina. Cool je to što ako ste stariji fan možete da proživite ponovo momente između Triple H-a i Shawna, ali ako ste mlađi fan kome su poznatiji CM Punk i Cena onda ćete priču između Shawna i Triple H-a videti po prvi put kroz istorijske video snimke koji idu pre mečeva u igri. Ako ste igrali WWE ’13 ili WWE 2k14, tamo ste imali slično odrađen istorijat Attitude ere odnosno istoriju Wrestlemanije, tako da su u 2k15 showcase modu ova dva legendarna rivaliteta ekvivalent tome.

Orton_1WWE Universe mod će ponovo biti tu, a ono na šta smo posebno ponosni ove godine je mod karijere, koji je veoma popularan u NBA igrama tako da smo ga prebacili i u WWE. WWE 2k15 će imati i posebno kolekcionarsko Hulkamania izdanje, tako da ako ste ikada bili fan legendarnog Hulk Hogana preporučujemo vam da ga nabavite… takođe vam preporučujemo i da požurite jer ih je već dosta otišlo u pre-orderu, a ima ih samo 25.000. Hulkamania edition će se prodavati u Americi ali i u Evropi, i sadrži WWE 2k15 uz dva Hulk Hoganova karaktera u igri, klasičnog crveno žutog Hulkamania Hulk Hogana, ali i Hollywood Hulk Hogana iz njegovih nWo dana.

Hulkamania edition sadrži i Stinga, koji je inače ove godine preorder bonus i za standardnu verziju WWE 2k15. U Hulkamania editionu takođe dolazi i cool funco Hogan figura, kao i parče ringa sa RAW-a na kom se Hogan pojavio + potpisana kartica sa Hulk Hoganovim potpisom lično. Da, sedeo je kući na Floridi i potpisivao 25.000 kartica, baš kao Undertaker prošle godine, i Steve Austin ranije.

Inače, veoma nam je drago što ove godine imamo priliku da radimo sa Stingom, jer ova igra je na neki način njegovo prvo pojavljivanje u WWE-u. On je jedina stvarno velika zvezda wrestlinga, koji se nikada nije borio u WWE tokom cele karijere. U igri će postojati dve različite verzije Stinga, imamo mračnog crno belog Crow Stinga, ali i šarenog surfer Stinga iz osamdesetih. Tako da ćete moći sa Stingom da kreirate razne mečeve koji se nikada nisu desili (do sada), protiv Undertakera, Johna Cene, Broka Lesnara… i protiv svih ostalih imena iz sadašnjeg WWE-a. WWE 2k15 će se pojaviti 21. oktobra na četiri različite platforme (Xbox360, PlayStation 3 kao i Xbox One i PlayStation 4).

 

Toad: Vlasnik sajta za koji radim je veliki WWE fan, i imam neka pitanja koja mi je poslao da vam postavim. Prvo pitanje je – na koji način će zvezde sa NXT-a biti predstavljene u igri?
Bryce Yang: U subotu ćemo imati kompletno otkrivanje svih likova koji će biti u igri, to je uvek uzbudljivo fanovima tako da… sačekaćemo do tada.

Toad: Kako je ceo deal sa Stingom realizovan?
Bryce Yang: Sting će debitovati u WWE-u za sada samo kroz igru, šta će se desiti posle toga ostaje da se vidi. Ali imali smo prošle godine Ultimate Warriora pod sličnim dealom, tako da smo srećni zbog toga, a šta će se sledeće desiti… videćemo.

Toad: Kakvi su DLC planovi za budućnost?
Bryce Yang: Najavili smo da ćemo objavljivati dodatne saržaje za showcase mod preko DLC-a.

Toad: Da li je u planu PC verzija?
Bryce Yang: Za sada 2k15 izlazi samo za četiri najveće platofme, mada 2k uvek traži mogućnosti za proširenje tržišta… Novi NBA je najavljen za PC recimo, tako da nije nemoguće, ali za sada ne.

Toad se zahvalio na odgovorima, i bez ikakvog incidenta koji je uključivao stolice i powerbombove kroz sto otišao da dalje juri developere po Gamescomu.

 

CLPrisustvo Gamescomu kao i interview sa 2K Gamesom omogućili su CD Media i ComuterLand