Za razliku od nekih svima već poznatih franšiza, Bandai Namco je na ovogodišnjem Gamescomu predstavio i par novih IP-eva na kojim rade, jedan od njih je Twin Mirror. Epizodna avantura koja nam dolazi u 2019 je bila totalno nešto drugačije od svega šta smo navilki od BN-a. Ne mislimo ovo kao negativnu stvar, već kao na nešto jako jako pozitivno.

Sa najavom ove igre još na E3 sajmu, nismo znali šta tačno da očekujemo, ali posle par desetine minuta proverenih uz nju na Gamecomu, nekako smo dobili jasniju sliku šta možemo očekivati. Psihološki triller, avanturu koja svojom pričom i kul idejama uvlači igrače u ovaj naslov. Iskreno, nismo imali puno očekivanja na početku, ali čim smo seli, sagledali priču i savršen dizajn epizode koja nam je ponuđena, sve nas je nekako, pa ne možemo da kažemo oduševilo, ali dosta zaintrigiralo da nastavimo da igramo, i rešimo ”sliku” koju je naš lik pokušao da iskonstruiše u svojoj glavi. Da, ovo deluje poprilično konfuzno, ali biće vam uskoro jasnije.

Twin Mirror je avantura u kojoj se glavni lik bori sa svojim alter egom, kako bi rešio misterije na koje nailazi. U svemu tome će mu pomoći i njegova sposobnost da rekreira prethodne događaje u njegovoj glavi, Mind Fortress kako je on naziva. U demou koji smo igrali smo se baš susreli sa takvim slučajem. Posle ne tako savšrene noći, glavni junak je došao u hotelsku sobu, gde nastaje totalni prekid filma u njegovoj glavi. Budi se sa iznenađenjima kao što su olubljeni zid u sobi, razbacane stvari, haos u kupatilu i košulja natopljena krvlju. Prva stvar koju je pomislio je kako je došao tu i zbog čega je košulja krvava, a na vama je da pokušate da rekreirate scenu od noći pre toga, služeći se samo malenim fragmentima u njegovom sećanju, kao i predmetima koji predstavljaju tragove i smernice u rešavanju zagonetke.

Slagalica se sastojala od nekoliko delova koje smo trebali da povežemo,. Svaki trag ima nekoliko opcija šta se moglo desiti, a vi morate da nađete pravi način da povežete sve to. Manipulacijom sećanja i objekata koji su vam na raspolaganju, deluje kao da manipulišete stvarnost i stvarate novu, ali to je samo jedan način da vam igra pokaže mogućnost nekoliko timelinea u njoj, tj šta je sve moglo da se desi ako je nešto krenulo po zlu. Posle jedno desetak minuta smo uspeli da rešimo zagonetku, i sve je delovalo, nekako zadovoljavajuće. Na početku smo mislili da nećemo ”izdržati” da odigramo ceo demo zbog ne tako sjajne grafike i malo cringy glume, ali svaki sledeći trag nas je navodio da razmišljamo o tome šta se sledeće desilo, da li je naš lik ubio nekoga, da li je učestvovao u nekoj tragediji, i to nas je vodilo da nastavimo dalje i dalje, sve do kraja.

Twin Mirrors je drugačija igra od većine na tržištu, možda u trenucima slična kao i Life is Strange što je logično jer na njoj radi isti developer. Ipak, donosi nam puno zanimljivih novina koje bi mogle da nas okupiraju do kompletiranja igre. Taj efekat šta bi moglo da bude da je nešto krenulo drugačije, je baš ono šta će vas gurati dalje i dalje kako bi rešili sve zagonetke koje su ispred vas. Za sada, naslov deluje i više nego zanimljivo, čak i za one koje ne vole klasične avanture, već nešto uzbudljivo šta im može zagolicati mozak.

Videćemo kakav će finalni proizvod ispasti, ali za sada sve deluje i više nego zanimljivo.