Sada kada nas nekoliko toplih letnjih nedelja deli od E3-a vreme je da počnemo da razmišljamo o Gamescom 2016 sajmu, najvećem evropskom okupljanju fanova video igara koji će se otvoriti za novinare u sredu 17. avgusta, a javnost će nagrnuti kroz njegove otvorene kapije između 18. i 21. avgusta. Smešten malo bliže udarnoj prazničnoj sezoni, na ovom sajmu redovno dobijamo nove vesti vezane ne samo za igre koje ćemo moći odigrati krajem godine, već i o dosta naslova koji će stići sledeće godine.  Tu su naravno i nezaobilazne najave totalno novih igara. Na štandovima ovog sajma će desetine hiljada posetilaca imati šansu da igra naslove kao što su Battlefield 1, Deus Ex: Mankind Divided, Titanfall 2, Gran Turismo Sport, Final Fantasy XV kao i mnogobrojne VR naslove koje će prikazati Oculus, Vive i naravno PlayStation.

Plan rada ovogodišnjeg Gamescom-a će biti malo drukčiji od prošlih godina. Naime ovaj put pre početka sajma nećemo imati mogućnost da pogledamo velike pres konferencije koje pripremaju Sony i Microsoft. Obe ove kompanije su se odlučile da svoje marketinške planove pomere na buduće datume, ali njihovo veliko prisustvo unutar hala sajma-a će biti nepromenjeno.

Kao i prethodnih godina, EmuGlx će posetiti Gamescom i pokušati da ode do što više štandova i uradi što više intervjua sa nekim od najpoznatijih studija i izdavača igara današnjice. Za sada možemo da se pohvalimo da ćemo sigurno održati intervjue sa Activision-om (Call of Duty: Infinite Warfare, Destiny: Rise of Iron, Skylanders), Blizzard-om (Overwatch, WoW Legion, Hearthstone) i CD Projekt Red-om (koji će na sajmu najviše promovisati svoju novu kartičnu igru Gwent).

Redakcija EmuGlx-a planira do sada najbolji prijenos dešavanja sa Gamescom 2016, a naš rad će postati još bolji uz vašu pomoć. Ako ste zainteresovani da dobijete odgovor na neka od vaših pitanja vezana za igre koje ćemo videti i developere koje ćemo posetiti, slobodno ih pošaljite i mi ćemo pokušati da im nađemo odgovore.