Na ovogodišnjem Blizzcon-u, sajmu posvećenom Blizzardovim igrama i fanovima, održanom 6. i 7. novembra, još jednom su se okupili svi ljubitelji Warcraft-a, Diablo-a, StarCraft-a, Hearthstone-a i druge dve Blizzard-ove igre, da direktno od svog omiljenog izdavača saznaju sve novosti za predstojeću godinu, tj. na koje će sve načine moći Blizzardu da pošalju svoj novac. Pa da krenemo redom…

Warcraft film

Na prvom danu konferencije, prikazan je trailer za Warcraft film koji stiže u bioskope sledećeg leta. Bez sumnje biće hit u bioskopima i kod nas, sudeći po količini share-ova koje je ovaj trailer video po socijalnim mrežama. Opis očekujte u našoj movies sekciji koja će do juna sledeće godine postati mnogo ozbiljnija. Ne, nećemo share-ovati trailer ponovo, možete ga pogledati ovde ako ga nekim čudom do sada niste videli, bar pet puta.

Warcraft_Teaser_Poster

World of Warcraft: Legion

Nova prevremena ekspanzija za problematični, ali i dalje živi World of Warcraft, nazvana jednostavno Legion, najavljena je zvanično na Gamescomu ranije ove godine, o tome smo već dosta pisali, imali i interview sa developerima… a na Blizzconu premijerno smo videli intro cinematic, u kome se Blizzard setio da u Warcraft svetu postoji i neka rasa osim Orkova. Pored toga dobili smo napokon i sledeće informacije:

 • Legion izlazi tokom leta 2016, pre 21. septembra
 • Preorder i ovog puta omogućuje boost na maksimalni level potreban za početak igranja novog sadržaja, ovoga puta to je lvl100, takođe preorder vam daje priliku da pristupite novoj Demon Hunter klasi nedelju dana pre ostalih!
 • Objavljen je detaljan blog post o artifact oružiju
 • The Broken Shore ima scenario u kome se 20 Alliance igrača bori protiv 20 Horde igrača, i taj scenario kreće odmah nakon što se uvodni cinematic završi
 • Demon Hunters će imati unikatno početno iskustvo, slično drugim hero klasama, u toj priči biće prisutan Illidan koji će novim Demon Hunterima napraviti Felsaber epic mount. Whoa!
 • Postojaće četiri leveling zone koje će moći da se igraju redosledom koji želite, jer će se protivnici prilagođavati vašem nivou.
 • Endgame questovanje neće više biti bazirano samo na daily questovima
 • Legion će na početku imati dva raida, Emerald Nightmare sa 7 bosseva, odnosno Suramar Palace sa 10 gde je Gul’dan finalni boss.
 • Legion Challenge Mode instance će postajati sve teže kako ih budete prelazili, a usput će i nagrade biti sve bolje. To iskustvo će dopunjavati ili čak i totalno zameniti potrebu za raidingom.
 • Regularna verzija ekspanzije koštaće oko $50 dok će deluxe verzija biti $70 (dolare zameniti za evre u našem slučaju)

Za više in-depth detalja oko svih promena sistema bacite pogled na MMO Champion.

Overwatch

Najnovija Blizzardova igra, timska pucačina čiju smo betu nedavno testirali, ipak neće biti free to play! Da bi igrali Overwatch kada se napokon pojavi sledeće godine (konkretan datum se i dalje ne zna, cilj je Q1/Q2 2016), za osnovnu PC verziju moraćete da izdvojite $40, dok će Overwatch Origins Edition za PC ali i za PlayStation 4 i Xbox One, koji uključuje sve heroje i bonus skinove, koštati $60. Biće tu i Collector’s Edition za prave fanove od $130 koji pored svega navedenog uključuje i OST, art book i statuu Soldiera 76. Da, Overwatch je po Blizzardovoj tvrdnji od prvog dana razvijan i za konzole ali ipak crossplay između PC-a i konzola neće postojati. Predstavljeno je takođe i par novih heroja koji će biti dodati u betu kasnije, a Blizzard će raditi na ekspanziji Overwatch univerzuma kroz seriju kratkih animiranih epizoda kao i stripova.

Hearthstone

Za kartaški Hearthstone najavljena je treća velika avantura u vidu The League of Explorers, koji će biti dostupan od četvrtka (12. novembra). Za oktljučavanje ove ekspanzije spremite $20 ili 700 ingame golda tj. $7  po svakom wing-u. The League of Explorers donosi 45 novih karata, novi game board, izazove za klase kao i nove dizajnove za poleđine karti. Kada porazite sve protivnike u određenom wing-u, dobijate legendarnu karticu tog wing-a. Tokom panela posvećenog Hearthstone-u na Blizzconu, predstavljene su detaljno sve nove karte, detalje možete videti na sledećem fansajtu.

Heroes of the Storm

Na panelu posvećenom Blizzard-ovom MOBA naslovu, bilo je takođe dosta vesti.

 • Preko 200 likova je na listi potencijalnih heroja koje bi developeri želeli da dodaju u HotS
 • Tri nova heroja su najavljena: Lunara, King Genn Greymane, i Cho’Gall.
 • Dvoglavi ogre iz WoW-a Cho’gall je prvi heroj kojeg kontrolišu dva igrača u isto vreme.
 • Svi posetioci Blizzcona kao i oni koji su platili virtual ticket dobili su Cho’Gall-a besplatno.
 • Arena je novi modu u kom birate jednog od tri random heroja, i onda igrate na maloj mapi sa single objectivom. Igra je tako kraća i ima manje restrikcija od normalnih partija.
 • Towers of Doom je nova mapa, na kojoj uništavate neprijateljske gradove da biste ih preuzeli i naneli štetu core-u.

maxresdefault

Diablo III

Diablo je možda pomalo zapostavljen naslov, ali postoji popriličan community koji ga i dalje aktivno igra. Na Diablo panelu ovogodišnjeg Blizzcona najavljeni su novi sadržaji za Reaper of Souls ekspanziju dodatu na main igru početkom prošle godine.

 • Nova zona – Greyhollow Island, biće dostupna samo u Adventure Modu.
 • The Eternal Woods i Royal Quarters će biti prošireni takođe u Adventure Modu.
 • Patch 2.4.0 će preurediti i doterati skoro svaki od 24 class setova u igri
 • Set Dungeons – Kada sakupite svih šest delova bilo kog class seta, dobićete trag kako da pronađete ancient dungeon dizajniran specijalno za vas i vaš set.
 • Pojačani Riftovi, novi legendary itemi, više prostora u stash-u, Season Journey revizije i još mnogo toga držaće Diablo igrače uz svoju omiljenu igru i u narednom periodu.

StarCraft II

Što se najpopularnije, i možemo slobodno reći, jedine bitne RTS igre tiče, ove godine Blizzcon se skoro poklopio sa puštanjem poslednje ekspanzije u prodaju. Legacy of the Void finalna verzija, nakon meseci beta testiranja, napokon je live na Battle.net-u. Nema šta mnogo dodatno da se kaže o ovom naslovu o kome smo već dosta pisali ove godine, pa i imali veoma interesantan interview sa developerima na Gamescom-u. Full opis kampanje koja zatvara priču koju Blizzard razvlači 17 godina očekujte uskoro na EmuGlx-u, a na Blizzcon-u smo imali i finale WCS Global turnira (pobedio je sOs i osvojio $100.000).

Starcraft-2-Legacy-of-the-Void-Beta

Turniri

Kao i uvek, i na ovom Blizzcon-u održano je još par е-sports turnira u Blizzard-ovim igrama. Imali smo finale 2015 Hearthstone World Championship (pobednik Ostkaka odneo $100.000), održan je i 2015 Heroes of the Storm World Championship (prvo mesto osvojio je team Cloud9 kao i $200.000).

hearthwin.0.0

Cosplay

Naravno kao i svaki put, Blizzcon su i ove godine obeležili brojni cosplay-eri, maskirani fanovi, koji nisu samo šetali u svojim kostimima, već su učestvovali i na cosplay i talent takmičenju. Evo nekih od naših favorite a za još slika kostimiranih fanova posetite ovaj link.

Linkin Park

…i za sam kraj Blizzcon-a, specijalna poslastica, nastup benda Linkin Park koji je svojim melodijama i hitovima iz ranih 2000ih godina podsetio sve Blizzard fanove na besane noći provedene ispred kompjutera sa mišem u ruci. Besomučno kliktanje da l’ u Diablo-u, StarCraft-u ili WoW-u uvek je išlo lakše dok su u pozadini odzvanjale melanholične lirike Linkin Park-a… Da među Blizzard publikom ima mnogo ljudi koji i dalje slušaju Linkin Park potvrđuje ovaj singalong uz In the End… u sjajnom momentu koji je obeležio kraj još jednog uspešnog okupa Blizzard publike… Do sledeće godine, IT DOESN’T EVEEEEN MATTER!