Došli ste da pročitate recenziju novog Street Fightera 6? Nema problema, ali prvo sledi kratka BONUS priča od našeg novog autora kako je do iste došlo…


Prolog: Sanitarijum

Dok, Nick i Nickova Brada stajali su ispred Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ ranoga junskoga jutra. Kiša je lila kao iz kabla, ne mareći nešto preterano za doba godine koje bi trebalo da bude, čineći celokupnu scenu još tmurnijom. Možda bi ,,stereotipična“ bio bolji naziv, pošto je dobovanje kiše o limene krovove okolnih zgrada odavalo osećaj jeze kao u horor filmu. Doku se ni najmanje nije svidelo ono što je trebalo da urade. U ruci je stezao kožnu brnjicu i debeli kožni kaiš. Ludačka košulja mu je bila u rancu. Nije mogao da je pogleda, još od incidenta u redakciji. Pogledao je u Nicka. Oči su mu bile prikrivene senkom kačketa. Nije govorio ništa, ali Dok je mogao da oseti čelični pogled prema Lazi koji ih je gledao sa murala bolnice. ,,Moramo ovo da uradimo. On je naša odgovornost!“, izustio je Nick, ,,Mi smo ga unakazili sa onom prokletom igrom! Sad mi moramo da ga spasimo!“ Ćutavši, Dok je potvrdno klimnuo glavom. Krenuli su ka zgradi. Zakoračivši na prvi stepenik, Dok se okrenuo ka Nicku i rekao: ,,Brate, ako ja nekada, ikada, nedaj bože postanem takav, ako mi se to dogodi… hoćeš li?“ ,,Ne govori to! Više ne dajemo piscima neproverene igre indie razvojnih timova, ovo se više nikad neće ponoviti! Nema šta da brineš“, odgovorio mu je Nick. Dok je uvereno klimnuo glavom, i ušli su u zgradu.

Pljusak se pojačao dok su u čekaonici brojali minute čekajući dežurnog lekara. Napolju je sevalo. Nick je sedeo naslonjen laktovima na kolena i držao šake skupljene ispod brade, u potpunom miru. Dok se samo nadao da neće nestati struje. Igrao je previše horor igara koje tako počinju. Posle tri večnosti, sestra ih je pozvala da uđu u kancelariju. Unutra, u sterilnom okruženju koje je izgledalo kao da se ni najmanje nije promenilo od nastanka ove institucije, dočekao ih je doktor koji je takođe izgledao kao da je izašao iz tog perioda. Seli su u fotelje ispred stola. Doktor ih je gledao u isto vreme, svakoga sa po jednim okom. Doka je to strašno uznemiravalo. Nick je samo imao osećaj ogavnosti.

,,Gospodo, obavestili su me da ste vi pacijentovi staratelji i preuzimate odgovornost za njegovo lečenje. Shodno tome, trebalo bi da vas obavestim o njegovom trenutnom stanju. Pacijentovo stanje se nije ni malo popravilo od kako ste ga doveli u našu ustanovu. Zapravo, pogoršalo se. Vidite, problem je što ni ne znamo šta mu je. Teške šizofrene halucinacije, agresija, osetljivost na svetlost, njegovi simptomi nisu ništa sa čime smo se do sada susreli! Ja za svojih 80 godina karijere nisam nikada video pacijenta…“, doktor je prekinut od strane Nicka, koji je rekao, ,,Izvinite, da li ste upravo rekli da se ovim bavite 80 godina?

-Ne ne, to bi prosto bilo nemoguće, vidite, da bi se mladi student medicine bavio psihologijom, potrebno je prvo obaviti stažiranje posle osnovnih studija u trajanju…

-Mislim da skrećete sa teme i mislim da ste rekli 80 godina!

-A ne ne, sigurno ste me pogrešno razumeli! Vidite, u današnje vreme ljudi svašta sebi dozvoljavaju! Ja zaista ne znam ništa o kupovini diploma, ali uveravam vas, ja sam moju dobio na Kembridžu!

U ovom momentu Dok se nagnuo ka Nicku da mu šapne: ,,Ili nas je upravo primio pacijent a ne doktor, ili se nešto još gore događa ovde! Skraćuj ovo i da palimo!“ Nick se ubacio u doktorov monolog: ,,Doktore, nemamo previše vremena, možete li da nas dovedete do pacijenta? Preuzeli bismo brigu o njemu na osnovu zakonskog punomoćja. Na našu kompletnu odgovornost.“ Doktor je zaklopio usta. Jedno oko mu je zakolutalo, reakcija koja je Nicka podsetila na End Task komandu na računaru iz nekog razloga. ,,U redu gospodo, ako vam je to volja. Samo da vas upozorim. Pacijentovo degenerativno stanje se pogoršalo, i moraćete da preduzmete izvesne mere da ga… ograničite. Dok ga budete držali.“ „Kakve mere“, rekao je Nick, ,,i o kakvim to degeneracijama pričate? Šta ste mu to uradili dok je bio kod vas?“ ,,Nismo mi uradili ništa, ali trebaće vam bezbedna soba i bar neki vezovi da biste se vi lično obezbedili od pacijenta“, nastavio je doktor, ,,vidite, dok je bio kod nas, nisam siguran kako da objasnim, ali njegove šake su propratile fizionomske promene. Ovo mi je jako teško da objasnim, ali… počele su da poprimaju oblik kandži. Jako su oštre. Trebaće vam ludačka košulja samo da ga transportujete!“

Dok je odmahivao glavom u gađenju. Toliko para u poreze, za šta? Naravno, znali su šta se sa njime dešava. Od kada su mu dali tu prokletu igru da piše recenziju, legenda je govorila da je ta igra ukleta, da može da obogalji svakoga ko je igra. Samo nisu znali da je to stvarno istina. Još dok je počinjao sa igrom, primetili su da je češće pucao sa prstima. U nekom momentu, primetili su da su mu prsti poprimili jako čudan oblik. Kao da su imali zglobove na pogrešnim mestima. I izduživali su se. Mogao je da se zakune da su postajali duži, a sad, kad je doktor ovo rekao… Dobro je da su poneli košulju i vezove. Nick će da ga savlada a on će fino da ga spakuje, i pravac redakcija. Dok ga ne prođe. Ako ga ikada prođe. ,,Odvedite nas do njega. Mi ćemo ovo preuzeti!“, rekao je stoički Nick.

Na putu do podruma bolnice Laze Lazarević čuli su se krici o kojima je najbolje ne govoriti. Vapaji duša izgubljenih u dubinama svojih umova pozdravljali su ih na svakom ćošku, ne dopustivši im da na momenat zaborave gde su došli. Doktor im je pravio društvo do samoga kraja. Silazili su stepenicama cela tri sprata. Na dnu trećeg sprata su bila samo jedna vrata sa kapijom. I deset ključaonica. Doktor je naravno izvadio ogromnu alku sa tri puta toliko ključeva. Ovo je postajalo apsurdno, pomislio je Dok. Izvadio je košulju iz ranca i dodao je Nicku. Posle punih šezdeset minuta otključavanja raznih brava, kombinacija, katanaca i šarki, stari doktor je napokon uspeo da otvori vrata. Iz rukava svog mantila je uzeo sveću i zapalio je. Brzo ju je dodao Nicku u ruke, i pobegao uz stepenice. Divno, pomislio je Dok, kukavica nas je ostavila. Okrenuo se da vidi gde je Nick, ali ga nije bilo. Na momenat se uspaničio, a onda je u ćeliji ugledao dve siluete. Prišao im je. Svetlost sveće ih je obasjavala. Nick je u svojim ručerdama držao slomljenu figuru.

,,Ali Niče, moram da napišem recenziju! Nije gotova, samo mi slike fale, evo sad ću da pređem treći nivo, daj mi pet minuta…“, slomljena prilika je mrmljala. Upalivši lampu na mobilnom telefonu, Dok je ubrzo shvatio grešku koju je napravio. Svetlost je uzbudila priliku koja je počela da šišti na telefon. Izgledao je potpuno beo, sa krupnim očima oivičenim tamnim podočnjacima. Kosa mu je bila raščupana a sedeo je potpuno go, prekriven nekakvim blatom. Po mirisu je bio siguran da su u pitanju fekalije. Pogledavši obližnje zidove, zaključio je da je definitivno u pravu, jer je ta ista materija bila nanesena svuda po prostoriji u obliku teksta. Doka je momentalno prožela jeza kada je shvatio da je on pisao recenziju za igru fekalijama po zidovima svoje ćelije. Još više ga je uznemirio pogled na njegove ruke koje su izgledale kao da je započeo transformaciju u Vendiga.

,,Bato, tebrekzore, budi se iz tog tripa! Ajde, imam jednu igru da mi pišeš! Samo ti možeš to da uradiš jerbo je vreme jako vlažno pa nas sve ovde ruke malo ne slušaju od artritisa. A i samo ti imaš šake koje su dovoljno evoluirale da igraš takvo ludilo od igre! U pitanju je Street Fighter 6! Niko drugi ne može da igra na tom nivou jer mi nismo igrali War Mongrels, a tebi je od šaltanja tih idiotskih komandi promenjen genetski kod u telu pa si evoluirao ruke da možeš da je igraš! Ajde ustaj, vodim te u redakciju da igraš i da pišeš. A ja ću da objavim recenziju za Ratne Mešance!“, govorio je Nick, dok ga je pakovao u jaknu. ,,Street Fighter 6, što ne govoriš! Ajmo deder, što ne reče odma! Ej, jel ti ovo Armani ludara?“, pitao ga je Bata. ,,Armani, Armani, kupio ga od šanera“, reče Nick klimajući glavom, i uz to doda, „ti si nam ovakav savršen autor! Brže pišeš i bolje rukuješ kontrolerom! A ova jaša je čisto da mi ne izgrebeš sedišta u Širokari, imaš malo prevelike kandže!“. Izgledao je potpuno normalno dok je ulazio u ludačku košulju, koja je izgleda stvarno imala Armani logo. Dok je uzdahnuo. Još jedan dan u EmuGlx kancelariji.


Street Fighter 6 – EmuGlx Recenzija

Stari miševi arkada, kojima pripada dobar deo naše redakcije, sa uživanjem se priseća svoje mladosti i čitavih šlepera žetona ubačenih u arkadne mašine. Letnji raspust, kao i vikendi, a ponekad i veliki odmori, bili su pauze u našem školovanju u toku kojih smo svi čuli zvona, digitalne zvukove, pištanja i zavijanja arkadnih igrica kako nas opet zovu, obećavajući nam sate zabave. Street Fighter serijal je jedna od igara koja je borilačkom žanru ustoličila mesto među ostalim e-sportovima današnjice, a sve je počelo upravo tih davnih dana, u redovima ispred arkada i po rang listama igrača sa najviše pobeda. Arkade su možda izgubile svoj sjaj i popularnost, rezultati na rang listama možda i danas postoje na pojedinim automatima iz te ere obraslom paučinom, ali nova vremena donose nove tehnologije. Nove generacije svoja imena na rang listama mogu videti online, a turnire sa klincima ,,iz kraja” zamenili su globalni događaji preraspoređeni u lige najrazličitijih mogućih rangova, imena, broja učesnika i pravila. Ukratko, Street Fighter je najblistaviji primer tradicije iskovane u novom ruhu da i novim generacijama donese istu radost kao i prethodnim.

Da bismo pričali o Street Fighteru 6, ne možemo da ne pomenemo i njegovog prethodnika, Street Fighter 5. Ma koliko obožavaoci serijala izbegavali da pričaju o njemu, mi ćemo biti kratki, obećavamo! Naime, mišljenje mnogih je da je Capcom omanuo sa prethodnim delom Street Fightera nastojeći da ga napravi previše takmičarskom igrom. Od početka igranja imali smo utisak da je ta igra bila napravljena isključivo u e-sports svrhe, turnire i takmičenja. Nedostatak bilo kakve smislenije kampanje, osim kratkog i šturog Arcade moda, nije bio prisutan i samim tim igra je odavala neki osećaj elitizma i ekskluzivnosti koji je igračima poručivao: ,,Ovo je igra samo za znalce! Vi koji tražite priču, 5vs5 mečeve i ostale gimike, izvol’te Mortal Kombat i Tekken su vam tamo! Ovo je igra za sportiste!” Kao rezultat takvog pristupa, igra je momentalno odbila mnoge potencijalne novopridošlice ove franšize jer prosto nije nudila dovoljno sadržaja. Sa druge strane, Capcom-ovi pokušaji da se dodvore mlađim generacijama i pridobiju nove fanove završili su se neslavno kod starih fanova igre koji nisu bili zadovoljni promenama koje su uvedene u igru. Sporiji tempo borbi, mehanike koje favorizuju agresivno igranje kao i druge izmene koje su izokrenule srž onoga što je predstavljalo suštinu i balans Street Fightera nisu dobro prošli kod profi igrača a opet, nisu bili dovoljna promena da ih amateri primete. Rezultat ovog neuspelog eksperimenta razvojnog tima je crna ovca serijala koju niko nije voleo – kako amateri, tako ni profesionalci.

Street Fighter 6 je igra koja je uspela da sredi sve mane prethodnog dela i učini ono u čemu peti deo nije uspeo, a to je da se dodvori i postane favorit kod oba tabora. Nudeći jako bogati sadržaj podeljen u tri osnovna moda igranja, on omogućava da svaki igrač pronađe neki sadržaj koji će mu biti zabavan, iz koje god sfere interesovanja da dolazi. Svaki od tri moda ima toliko sadržaja u sebi da će vam se činiti da je svaki od njih igra sama za sebe. Grafički dizajn takođe je pretrpeo značajne promene, pošto se Capcom odaljio od crtanog stila i krenuo nekim ozbiljnijim putem koji izgleda znatno kvalitetnije, a opet zadržava karakteristične iskarikirane crte likova po kojima je ova franšiza poznata.

Street Fighter 6 Drive sistem

Što se novina u gameplay-u tiče, glavnu promenu u mehanici igre donosi takozvani Drive sistem. On omogućava svakom liku da ima pet različitih specijalnih poteza koji troše energiju iz Drive skale. Drive Rush je potez jako velikog dometa koji vam omogućava da priđete protivniku i koji moze da prekida protivnički napad, on košta tri podeoka na skali. Drive Reversal je defanzivan potez koji vam pruža spas od kiše protivničkih šaka (i stopala, ako se borite protiv Chun-Li ili Cammy). Ovaj potez izvodite iz block-a, pritiskom na Heavy Punch i Kick komande. Drive Impact je možda najautentičniji napad u ovom novom Street Fighteru, jer ga obeležava unikatan trag od različitih boja. Taj udarac prolazi kroz protivnički kombo, a u slučaju da oba igrača aktiviraju Drive Impact, pobeđuje onaj igrač koji ga je aktivirao kasnije. Dakle, najefikasnija kontra mera Drive Impactu je sam Drive Impact. Overdrive je ekstra snažan combo potez koji se dobija kombinacijom dva napada istog tipa sa specijalnim potezom. Drive Parry je još jedan defanzivni potez kojim prekidate protivnički combo, a pravovremenim izvođenjem otvarate protivnika za vaš kontranapad ili specijalni potez.

Modovi Street Fightera 6

World Tour predstavlja Story Mode u Street Fighteru 6. Na početku priče, igra će vam ponuditi da kreirate svog borca, koji će biti vaš avatar u Street Fighter svetu. Kroz izuzetno kompleksan sistem kreacije lika, bićete u mogućnosti da napravite kakvog god lika poželite. Boja kože, tip tela, mišićavost, tonus, oblik očiju, kibernetički dodaci su samo neke od opcija koje će vam biti na raspolaganju da date mašti na volju dok kreirate svog borca. Nakon potvrde svih selekcija, bićete predstavljeni vašem prvom mentoru, Luke-u, koga smo upoznali još u Street Fighteru V. Nakon kratke uvodne obuke, Luke će vas elegantno uvesti u svet Street Fightera pomažući vam da rešavate misije i upoznajete nove likove. Ovaj mod ima elemente otvorenog sveta, sa nekoliko velikih zona u kojima možete naleteti na mnoge unikatne NPC likove i prosto ih urnisati od batina. Da, dobro ste pročitali, ovaj mod igranja veoma efektivno bukvalizuje ime igre u kojoj se nalazi. Radnja World Toura se odvija u univerzumu Final Fight-a, u čuvenom Metro City-ju, koji ste, ako ste bili fan igara iz zlatnog doba arkada, spasavali od raznih krimogenih elemenata. Danas ovaj futuristički grad, koji pomalo oslikava sve veće metropole, nije idealno mesto za život, pošto je pljuštanje batina u po bela dana normalna pojava kao pljuštanje kiše. Naime, bićete u mogućnosti da bilo kog slučajnog prolaznika izazovete na šorku u trajanju od jedne runde. Nakon brisanja đonova o dotičnog prolaznika, dobićete određen broj skill poena u odnosu na njihov nivo. Tokom obavljanja misija, koje će se svoditi na priče sa likovima, kupovinu raznih odevnih predmeta, krkanje pice da dopunite staminu, moći ćete da upoznate legendarne borce iz serijala od kojih ćete moći da učite njihove unikatne stilove borbe. Na početku priče, tokom tumaranja po China Town delu grada, naleteli smo na Chun-Li, od koje smo imali priliku da naučimo njenu legendarnu Wing Chun tehniku borbe. Koliko god bilo komično posmatrati muškog bodi bildera kako stoji u stavu Elegantnog Ždrala, ova mehanika ima svoju svrhu jer vam omogućava da isprobate stil borbe različitih boraca, izaberete svoje omiljene tehnike i implementirate ih u svog borca. U ovom procesu napravićete potpuno unikatnog lika, koji će imati baš one poteze koji vama najviše leže.

Fighting Ground je mod koji sadrži najveći deo stvari koje je nudio Street Fighter 5 u svojoj celosti. Njega čine osnovni modovi borbe na klasičan, dobro poznat način. Arkadni mod vam nudi borbu sa jednim likom kroz pet nivoa, uključujući bonus nivo (razvaljivanje kamiona!), kroz koje ćete imati mogućnost da saznate priču vašeg odabranog lika. Završetkom svih pet nivoa, otključaćete i ilustracije kojima ćete kasnije moći da pristupite iz galerije. Pored Arkadnog, u ponudi su i lokalni versus mod sa dva igrača, Trainig mod gde ćete moći da isprobavate nove poteze, Extreme Battle Mode koji vam nudi ekstremne modifikatore mečeva, kao i Online mečevi.

Igranje u Online modu je priča za sebe, a kao i svi ostali aspekti Street Fightera 6, odlično je izveden. Deli se na Casual i Ranked modove igranja. U casual modu ćete biti suočeni sa protivnicima koje vam kompjuter dodeli bez gledanja na pripadnost u ligi, dok je Ranked mod značajno izmenjen u odnosu na prethodne delove Street Fighter igara. Postoji osam liga, u rasponu od Rookie do Mastera. Lige su sledeće, popisane od najniže do najviše:

 1. Rookie
 2. Iron
 3. Bronze
 4. Silver
 5. Gold
 6. Diamond
 7. Platinum
 8. Master

Nakon što pristupite ranked modu, igra će vas sukobiti sa deset protivnika iz raznih liga u nastojanju da izmeri vašu veštinu igranja igre. Nakon navršenih mečeva, dobićete poziciju u nekoj od prvih pet liga. Ono što je bitno napomenuti je da, tokom igranja u vašoj dodeljenoj ligi, poziciju u istoj nikada nećete moći da izgubite. Koliko god gubitaka imali, samo vaš rank može da padne, ali ne i vaša pozicija u toj ligi. Dakle, ako vam je dodeljena Silver liga, moći ćete da idete samo na gore, to jest na Gold. Kada uđete u Gold ligu važe ista pravila. Stvari se menjaju u Platinum i Diamond ligama, upravo tu preovladavaju i najžešće borbe za mesto, pošto iz ove dve lige je moguće izgubiti plasman. Ukoliko ipak uspete da se probijete kroz more žestokih protivnika na energetskim pićima i sa custom-made arkadnim palicama, dosegnućete prestiznu Master ligu iz koje opet nećete moći da ispadnete. Dakle Master liga je ultimativni cilj, i ono čemu će svi igrači Ranked moda stremiti da dosegnu.

Battle Hub je društveni centar Street Fightera 6 i omogućava olakšanu međusobnu interakciju igrača u free roam modu putem avatara koji su sami kreirali. U ovom modu ćete moći da upoznajete nove igrače u virtuelnom arkadnom centru gde ćete moći da ih izazivate na borbe u svim modovima iz Fighting Ground ponude. Battle hub je takođe i mesto gde ćete moći da unesete modifikacije svog avatara, kao i da pravite potpuno nove izglede boraca posetom štanda za modifikaciju izgleda, kao i prodavnice za kupovinu odeće i aksesoara. Naravno, Street Fighter 6 ne bi bio dostojan svog naziva ako vam ne bi nudio mogućnost da se vratite njegovim korenima. To vam je omogućeno prostim pritiskom dugmeta za interakciju na bilo koju arkadnu mašinu koju vidite. Momentalno ćete biti prebačeni u neku od starih verzija Street Fighter Arkadnih igara, koje su naravno izazov za sebe. Posetioci Battle Hub-a, koji može biti čak do stotinu u jednoj zoni, moći će da gledaju turnire uživo u virtuelnom okruženju, kao i razne druge događaje koji se periodično organizuju.

Kontrole

Kontrole su jedan od najbitnijih faktora u borilačkim igrama, i imaju sposobnost da igru učine hitom ili potpuniim promašajem. Street Fighter serijal svoje korene vuče još od vremena starih arkada, koje su od komandi imale šest dugmića i analognu palicu. Problem koji se pojavljuje u adaptaciji ovakvih naslova na moderne konzole su razlike u dizajnu modernih kontrolera koji imaju samo četiri dugmeta. Street Fighter je ovaj problem rešio na veoma elegantan način, uvođenjem tri tipa kontrola: Klasični, Moderni i Dinamični. Klasični tip je direktno preuzet sa starih arkada, gde su light i medium udarci preraspoređeni na dugmiće nasuprot od d-pada, a heavy udarci se nalaze na R1 i R2 komandama. Kako moderni kontroleri nisu najoptimalnije uređeni sa ergonomske strane da se koriste na način zamišljen u vreme starih arkada, ovaj mod smatra se najsloženijim i najtežim za savladavanje, ali zato nudi najveću kontrolu nad borcem. Moderni tip negira ovaj problem pojednostavljenjem komandi samo na četiri osnovna dugmeta, tako što ih svodi na Light, Medium, Heavy i Special attack. Pitanje koje se samo postavlja je – kako se izvode comboi, uzevši u obzir nemogućnost biranja između na primer Light kick-a i Light punch-a. Tu dolazi Assisted Combo dugme, koje je po automatizmu postavljeno na Right Trigger dugme. Držeći Assisted Combo, moći ćete da pravite kombinacije korsiteći kombinacije attack dugmića u zavisnosti od lika kojeg vodite, i to dalje kombinujete sa Special move potezima. Ovakav tip komandi će za nekoga sigurno biti svetogrđe, ali je idealan za amaterske igrače željne pojednostavljene tuče, kao i za početnike. Dynamic tip komandi prenosi proces olakšavanja komandi na još viši nivo, gde vam omogućava da izvodite kompleksne komboe prostim pritiskom jednog dugmeta. Zbog nedostatka čari koje donosi učenje likova, pamćenja poteza i eksperimentisanja sa ,,buttom mash“ taktikom, ne preporučujemo ovaj tip komandi.

Borci u Street Fighteru 6

Još jedan uspeh Street Fightera 6 je što se može pohvaliti sa čitavih 18 likova na svom spisku ponuđenih boraca. Od njih je osam iz originalnog Street Fighter univerzuma, a to su: E. Honda, Guile, Zangief, Dhalsim, Blanka, Ryu, Ken i Chun-Li. Od naših omiljenih likova iz franšize tu su Cammy, Dee Jay, Juri i najnoviji član stalne postave, Luke. Spisak dopunjuju i nova lica koja ovoj igri otvaraju vrata ka različitosti i inkluzivnosti… zapravo, ne da otvaraju nego uzimaju buldožer i ruše čitavu zgradu da ih ubace. Od svih šest prinova definitivno najupečatljivija je Marisa, nabildovana grkinja koju najlakše možemo opisati kao ženskog Zangiefa, samo boljeg.

 

To nije sve, pošto je Capcom već najavio planirano povećanje ovog, ionako pozamašnog spiska boraca, sa još četiri, od kojih su: Rashid na leto 2023, A.K.I. na jesen 2023, Ed u zimu 2024. i verovatno najiščekivanije Akumu na proleće 2024.


Igru smo za recenziju dobili od Capcoma preko distributera CD Media.

 

Street Fighter 6 (2023) - PlayStation 5
 • 9.5/10
  EmuGlx Score: - 9.5/10
9.5/10

Finalni utisci:

Capcom je ispravio sve greške prethodne igre, ne dovodeći sebe da upadnu u istu zamku naočigled prostog zadatka pravljenja proste borilačke igre. Ovo nije novi žanr, a ako žele da pridobiju nove klince, razvojni studio uvek mora da se potrudi iz petnih žila da donese dovoljno novog i kvalitetnog sadržaja. Street Fighter 6 je svojom pojavom postavio domaći zadatak svim novodolazećim borilačkim igrama. Čak i ako ne provirite iz World Tour moda, vi ćete iz ove igre izvući dobrih 20 do 30 sati kvalitetnog igranja i dobre tabačine. Ostali modovi će vam dodati bar još toliko a Online mod će ovoj igri pružiti dug i kvalitetan životni vek. Ako ste ikada u životu bili fan neke Street Fighter igre, ova igra će vam se sigurno dopasti. A ako ste novi igrač koji želi da se oproba u svetu legendarne franšize i prestižnog pedigrea, sada je idealno vreme!