Mladoliki ratnik, Adam, obreo se u Paklu. Ne seća se kako je tu došao i šta je uradio da zaradi ulaznicu. Jedini način da izađe je da dobije oprost i spere grehe sa besmrtne duše, a to će postići iskrenim pokajanjem i bogatim donacijama crkvi. Haha, naravno da ne. Iz ovog Pakla se izlazi tako što će divljački upokojiš personifikacije 7 smrtnih grehova, plus tajnog osmog izazivača. Oštri jatagan Adame, pa da počnemo!

Sinner: Sacrifice for Redemption je boss rush akciona igra za PC, PS4, Xb1, i Switch platforme. Iako nema RPG elemente, čvrsto spada u Soulsborne podžanr (Dark Souls, Bloodborne, Nioh, Immortal Unchained, itd.) ultrateških akcionih naslova. Ono što Sinner čini unikatnim – osim što se cela igra sastoji od boss fight-ova – jeste žrtvena mehanika koja vas primorava da se odričete Adamovih moći ili da mu nabacujete nove slabosti pre svakog boss-a. Jedna žrtva mu smanjuje health bar, druga čini da se zadiše svaki put kada potroši staminu, treća mu prepolovljava broj pomoćnih predmeta, i slično.

7 od 8 bossova su dostupni od početka, a od redosleda kojim ih izazivate zavisi šta žrtvujete. Neki bossovi su znatno teži ako ste već morali da se odreknete određenih moći, dok su drugi lakši ako ih izazovete dok je Adam još uvek na punoj snazi. U kombinaciji sa novim oružjima koje otključavate kada pređete igru, ova mehanika Sinneru daje prekopotreban replayability. Zašto prekopotreban? Zato što je Sinner, nažalost, prekratka igra koju će Soulsborne veterani obrnuti za max 2-3 sata. Nova oružja, različiti krajevi, i nightmare mod u kom se sukobljavate sa više bossova zaredom, donekle ublažuju taj problem.

Sa tehničke strane, Sinner nema greške. Akcija je fluidna i uzbudljiva, sinematici su prelepi, a svaka arena ima jedinstven vizuelni stil. Svaki boss je priča za sebe, a njihov dizajn parira po kvalitetu bossovima iz Bloodborne-a i Dark Souls-a III. Borba je fer i u potpunosti zavisi od veštine igrača. Grafika nije ništa spektakularno, ali ostavlja lep utisak zbog ogromne pažnje na detalje i odlične upotrebe osvetljenja. Udaljeni pejzaži su mahom mutni, što nije najsrećnije rešenje, ali vam realno neće smetati jer ćete ionako gledati u karakondžulu koja pokušava da vas istranžira.

Sinner: Sacrifice for Redemption je kratak-ali-sladak naslov namenjen pasioniranim fanovima Soulsborne-a koje hvata depresija kad pomisle da će Sekiro, Code Vein, i Nioh 2 izaći tek sledeće godine. Nikako ga ne bih preporučio kežual igračima ili početnicima u ovom podžanru, jer će im ovi bossovi u kombinaciji sa žrtvenom mehanikom biti preteški. Nažalost, mala količina sadržaja i nedostatak New Game+ moda sprečiće Sinner da postane nešto više od igre koja se opika onako usput, čisto da se lakše prebrode meseci do izlaska sledeće generacije AAA Soulsborne naslova. Bilo kako bilo, daleko od toga da smo uskraćeni za kvalitetnu igru.

Sinner Sacrifice for Redemption (PC)
  • 8/10
    EmuGlx Score - 8/10
8/10

Finalni utisci

Zabavno, izazovno iskustvo u stilu Dark Souls-a. Kako se bazira samo na boss rush mehanici nažalost ne donosi dovoljno sadržaja za svoju cenu.