Pre nego što počnemo: Ako čitate ovo a niste odigrali, ili barem pročitali opise za ostale epizode, predlažem da se klonite ovog opisa dok to ne uradite, ok? Počinjemo! Na kraju treće epizode desio se ogroman obrt u priči, zbog koga su dosta ljudi, uključujući mene, bili skeptični. Ipak nakon igranja ove epizode, taj skepticizam je apsolutno uklonjen. Proći ću na brzinu sve što je ostalo netaknuto iz prošlih epizoda; Igra još uvek izgleda prelepo. Inteligentne zagonetke vezane za vraćanje vremena su se vratile u PUNOJ sili! Muzika i glasovna gluma su super, iako mi neke performanse još uvek smetaju.  To bi bilo to vezano za stvari koje su preostale. Ali ono što NIJE preostalo od prošlih epizoda je pejsing priče, koji je ovde opravdano ubrzan!

Atmosfera MNOGO MNOGO MNOOOOOOOOOOOGOOOO mračnija nego pre, odluke su razarajuće od samog početka, i važnije nego ikada (prva odluka u igri vas bukvalno pita da li hoćete da dragoj osobi završite život!). Ova promena tona me apsolutno uhvatila van garda! Vaše odluke, u ovoj epizodi imaju ZNATNO veći uticaj nego pre ,,ala sam se sj*bao što sam uradio to i to” su reči koje sam često govorio dok sam igrao, što mi se dosta sviđa! Sve u svemu, Dontnod je našao način da poveća ulog, a pak, ako pogledamo unazad, taj pravac kojim su krenuli ipak deluje sasvim prirodno i nimalo forsirano. Imajući na umu da će sledeća epizoda biti i poslednja, ima smisla da sr*nja počinju da se rešavaju i dešavaju! Četvrta epizoda je takođe duža od prošlih, meni je trebalo dobrih 5 SATI da je pređem, 5 sati non-stop fatalnih odluka i ,,šta koji k*rac” obrta. Kraj je, naravno, ogroman klifhanger…  šokantno, znam!

Ova epizoda je našla način da apsolutno obrne priču na svoju glavu, a da ipak zadrži teme i motive celokupnog serijala. Zadržava sve što ljudi vole kod LIS-a, ali i radi sve što mora da radi kao nastavak! Atmosfera je mračnija, obrti su znažniji i sve je na višem nivou. Brilijantno napisano i inteligentno osmišljeno, Life is Strange ne prestaje da impresionira! Jedva čekam poslednju epizodu, i ako želite nešto što može da vam razori emocije a ne oseća se forsirano po tom pitanju, definitivno odigrajte LIFE IS STRANGE! Peta epizoda i neko kompletno izdanje nas verovatno očekuju već krajem avgusta.