Krajem prošle godine dobili smo jednu od najboljih igara 2020. totalno neočekivano od jednog naslova kao što je Immortals Fenyx Rising. Igra je osvojila srca apsolutno svih gejmera koji su je probali. Mnogi su mislili da će biti shameless copy BOTW igre, ali jednostavno, nije bilo tako. Već je ideja nadograđena, unapređena i smeštena u prelep svet antičke grčke. Za naš pun opis ove divne igre možete posetiti ovaj link. Sa najavom Season Passa, znali smo da ćemo dobiti nastavke Fenyxovih avantura, samo nismo tačno znali kada. Sa najavom A New God i datumomm izlaska za kraj januar, head to head protiv Hitman 3 igre, nismo baš bili oduševljeni tajmingom, ali sa druge strane, ovo je savršen naslov koji bi nas odmorio od hitmanisanja u drugom mega popularnom naslovu i killer hitu ove 2021. godine.  

Immortals: Fenyx Rising – A New God je direktan nastavak priče sa kraja originalne igre. Fenyx je pokorio svog neprijatelja, a sada je na redu došla borba za mesto među bogovima Panteona. Fenyx se već dokazao, ali je potrebno da uradi nekoliko testova, zagonetki i bori se protiv nekolicine bossova kako bi dokazao svoju vrednost svim postojećim bogovima i to da im može parirati u svemu šta su oni uradili za svet antičke Grčke. 

A New God DLC je avantura koja traje oko 10tak sati, najviše se sastoji oko rešavanja zagonetki, izazova kako bi opravdali vaše mesto među najvećima. Prilikom rešavanja ovih zadataka, dobijaćete određene moći, skillove i oružja koja do sada niste imali, te ako vam je ostalo nešto da završite u oriignalnoj igri, a gameplay loop vam je nekako dosadio, novi potezi, oružja i skillovi će vam razbiti tu monotoniju, ako ona uopšte može da se stvori kod igrača. Generalno gledano, priča kao i likovi koji se pojavljuju, kao i naracija koju preuzima Zevs, je odlično odrađeno. Sve je rame uz rame sa originalom, zbog toga imamo osećaj da je ovo možda, samo možda, odsečen deo koji je trebao da bude u originalu kako bi se plasirao kao DLC? Ovo je isključivo nagađanje, ali za sada, A New God nam deluje kao logičan završetak priče Fenyxa, makar za sada naravno, jer ne zaboravite, čeka nas još minimum jedan DLC ove veličine. 

Što se novih gameplay mehanika tiče, sve je na mestu, imate osećaj kao da praktično nikada niste ni prekidali da igrate ovaj sjajan naslov. Dodatak je legao savršeno posle novogodišnjih praznika. Immortals Fenyx Rising je jedna od onih igara koje jednostavno nismo mogli da prestanemo da igramo i toliko željno iščekivali bilo šta šta će nas naterati da se vratimo ovoj avanturi i svetu. Ipak, sa druge strane, malo smo tužni što je igra više fokusirana na Trials i generlno zagonetke. To je možda bio najslabiji deo u igri kada je izašla, ipak deo koji nije uspeo da baci naslov u senci svojih ambicija, ali stoji da je to činilo da igra ne bude “savršena” ako bi tako mogli da kažemo. To “testiranje” Bogova je možda malo preterano ovog puta, ali daleko od toga da nije bilo zadovoljavajuće. 

Immortals Fenyx Rising A New God (Xbox Series X)
  • 8/10
    EmuGLX Score - 8/10
8/10

Finalni utisci:

Na kraju, Immortals Fenyx Rising A New God je sasvim okej DLC, desetak petnaestak sati uživanja u svetu u koji smo sasuli preko 70 sati, i nije nam bilo mrsko da mu se vratimo. Novi potezi, nove “igračke” mogućnosti vašeg heroja i još mnogo toga, spakovano u Season Passu ili u DLC-u koji je odvojen za kupovinu, totalno vaš izbor kako ćete nastaviti ovu epsku avanturu.