Pre dolaska prvog Halo-a koji je doneo revoluciju u svet konzolnih FPS igara, Nintendo 64 naslov Godeneye 007 je uspeo da postane veliki hit i jedan od najboljih ranih primera kako se taj tada PC-orijentisan žanr mogao prebaciti u konzolno okruženje. Napravljena od strane studija RARE, ova adaptacija istoimenog Holivudskog filma sa Pierce Brosnan-om je postala pravi kultni hit, promovišuči napredni hardver N64 konzole, dugačku SP kampanju i veoma zabavi split screen mutiplayer za čak 4 igrača.

Ali, ovaj naslov nikad nije bio portovan na druge platforme. Najbliže tome su došli sami kreatori ove igre koji su posle prelaska u Microsoft pokušali da portuju ovaj naslov na Xbox 360 konzolu. Iako je većina posla bila gotova, dozvola za izdavanje igre nije došla zbog problema sa licenciranjem između Microsoft-a, Nintenda i filmskog studija Metro Golden Meyer. Ali, skoro završena verzija je na kratko (navodno svega sat vremena!) bila postavljena na interne Xbox servere gde su drugi Xbox 360 devkit korisnici imali šansu da downloaduju ovu verziju igre. Deceniju kasnije, i najzad je pronađena jedna od kopija te verzije koja je bila postavljena na Xbox servere, i sada se ona može odigrati.

Goldeneye 007 XBLA remaster predstavlja pravi nostalgični pogled na istoriju video igara i odličan način da se ljubitelji retro igara i novi gaming fanovi podsete ovog hita koji je u ovoj verziji čak i poboljšam novim teksturama i tehnologijama.

Oni koji su zainteresovani da odigraju ovaj naslov će morati ili da pokrenu igru sa Xbox 360 devkita (što malo ko ima) ili da je jednostavno emuliraju preko modernog xenia Xbox 360 emulatora za PC.