Ubisoft je danas najavio da je Rayman Adventures, poslednje izdanje nagrađivane Rayman franšize Ubisoft Montpellier-a, dostupan na App Store-u i Google Play-u.

U Rayman Adventures, naš poznati heroj bez udova kao i njegov vikinški kompanjon Barbara kreću na legendarnu avanturu oživljavanja Svetog Drveta. Preko jezivih zamaka do začarane šume igrači će voditi Raymana kroz nivoe pune akcije gde će spašavati Icrediballs. Kada se izlegu iz svojih jaja ova čudna bića će pomagati igraču u istraživanju, borbi i trkanju kroz nivoe.

Rayman Adventures kombinuje istraživanje i akciju, nudi igračima mogućnost da potpuno istraže drugačije svetove svojim tempom, kao i da prate svoj put u otkrivanju tajni i borbama sa minotaurima, banditima i ostalim čudovištima. Igrači se mogu takmičiti i sa svojim prijateljima u tome čije će drvo biti najviše tako što će sakupljati high score-ove ali i takmičiti se jedni protiv drugih za najbolja vremena u time attack modu. Više od 150 različitih nivoa je dostupno na startu, a biće ih još kroz regularni update.

Rayman Adventures je trenutno dostupan i za Apple TV, gde je dodato već 20 novih nivoa na 150 iz mobilne verzije. Verzija ze telefone takođe uključuje i Rayman kanal preko kog će igrači moći da vide slike i video snimke koje su napravili autori kao i najbolji fan art koji je kreirala zajednica. Rayman franšiza je nedavno proslavila 20. rodjendan a do sada je ukupno prodato 28 miliona Rayman igara širom sveta.

Ovu igru kao i par poslednjih pokreće UbiArt Framework, endžin koji omogućuje kreiranje veoma kvalitetnih 2D igara, i grafiku dostojnu konzolama i na mobilnim uređajima. Intuitivne i lagane kontrole Rayman Adventures-a nude još više slobode sa novim sistemom upravljanja gde se koristi samo jedan prst.

Za više informacija o ovom naslovu posetite zvanični sajt www.raymanadventures.com