S vremena na vreme marketing mašinerija WWE, najveće svetske promocije profesionalnog rvanja, izbaci neku sporednu igru sa superstarovima i divama pored veoma uspešnog glavnog WWE 2k serijala. Uvek spremni da prate najnovije trendove, WWE marketing eksperti su uposlili NetherRealm Studios (Mortal Kombat, Injustice: Gods Among Us) da im odrade igru u njihovom stilu za mobilne platforme, u sve popularnijem freemium fazonu.

 

Autori legendarnog Mortal Kombata imali su već iskustva sa igrama za mobilne telefone, verzija Injustice: Gods Among Us za iOS i Android poslužila je kao osnova za ovaj WWE naslov, tako da WWE Immortals više podseća na borbe superheroja iz DC univerzuma nego na borbe u ringu na kakve smo navikli na RAW-u i Smackdown-u. To je sve zbog toga što su Triple H i Stephanie McMachon, poznatiji kao Autoritet u WWE-u, oteli  magični fenjer Bray-a Wyatt-a… i otvorili portal ka paralelnim svetovima gde su WWE suprerstarovi bogovi, ratnici, superheroji, veštice, demoni i svakakva druga bića… Tako da je Big Show džin, Sheamus druid, Rock kameni čovek i tako dalje… u svakom slučaju tu odprilike prestaje svaka veza sa WWE univerzumom.

Na početku igre dobijate par besplatnih likova, predstavljenih karticama iako ovo nije igra sa kartama… borbe se odvijaju u realnom vremenu, a kontrole su izuzetno pojednostavljene baš kao u Injustice-u za mobilne, tako da period učenja praktično ne postoji. Posle izuzetno kratkog tutorijala bićete spremni za grind, a sati i sati grindovanja će vam i biti potrebni ukoliko želite da bez ulaganja pravog novca otključate dodatne poteze likovima ili kartice sa novim herojima. Ipak da ne bi ste mogli da ponavljate borbe u nedogled i sakupljate “Immortal credits“ postoji sistem stamine koji dozvoljava određen broj borbi za određeno vreme svakom liku. Staminu je moguće dopuniti odmah bez čekanja, naravno za prave pare – 101 model ekonomije na mobilnoj aplikaciji, nešto na šta bi izgleda trebalo da počnemo da sležemo ramenima i prihvatimo kao realnost u besplatnim igrama za telefone, jer sudeći po svemu taj trend se skoro neće menjati kada je taj tip igara u pitanju.

wwe-immortals-rosterIpak, moguće je igrati Immortals i potpuno besplatno samo što ćete nove likove otvarati drastično sporije, a sudeći po trenutnoj ponudi likova i booster packova igra i jeste zamišljena da se igra na veoma duge staze, updateovi će bez sumnje dolaziti mesecima pa možda i godinama pred nama. Ono što predstavlja glavno pitanje je da li je igra zapravo zabavna i šta ima da ponudi WWE fanovima i ljubiteljima NetherRealmovih ostvarenja? U sadašnjem stanju par dana nakon launcha, bez nekog preteranog ulaganja same borbe deluju poprilicno jednostavno i brzo dosade. Ipak, interesnatno je videti WWE likove zamišljene na drugačiji način u Mortal Kombatolikom svetu, sve sa potezima koji podsećaju na njihove prave pa čak i sa originalnim završnicama koje liče na Fatality-e stim što su totalno PG rated (nema krvi i brutalnosti iz MK-a).

Uz online mečeve sa živim protivnicima, grindovanje i malo ulaganja u igru, zabavnost će svakako skočiti ali ipak nama old school gamerima i fanovima WWE-a ne može da ne bude krivo što veoma kvalitetni aseti pa i ideja ovog naslova nisu iskorišćeni i za malo složenije full izdanje za neku od konzola. U svakom slučaju WWE Immortals za iOS i Andorid je besplatan tako da ukoliko imate kompatabilan telefon ili tablet nemate šta da izgubite osim malo vremena sa Super Cenom i Brokom Lesnarom u ulozi otjelotvorenja zvijeri.