Nastavljamo sa EmuGlx x Razer recenzijama hardvera sa jednom veoma interesantnom wireless mehaničkom tastaturom. Razer Pro Type predstavlja deo Razer-ovog “productivity suite” programa PC periferija optimizovanih za produktivnost i rad, pre nego za igranje igara. Kao neko ko uopšte ne igra igre na PC-u, a i kada igram koristim gamepad, oduvek sam preferirao tastature sa boljom ergonomijom, udobne za duga kucanja recenzija kao i machine gun diskusije na Discordu i forumima. Na prvi pogled Razer Pro Type sa svojim basic izgledom i bez podloge za odmor dlanova, ne obećava neku posebnu udobnost. Ipak, soft touch tasteri ispod kojih se nalaze tihi ali veoma prijatni Razerovi originalni narandžasti switchevi, čine kucanje na ovoj tastaturi izuzetno prijatnim.

Samo estetika i minimalizam!

Sledeća quality of life karakteristika ovog modela je naravno odsustvo mrskih nam kablova. Da, možda ćete imati deliće milisekunde laga u LOL-u zbog toga, ali ova tastatura svakako nije namenjena tome. Postoji mogućnost da se tastatura poveže USB-C kablom sa kompjuterom, ali ćete to raditi samo zbog punjenja internalne baterije, nisam siguran da će tako poboljšati takmičarsku prednost u LOLari. Svakako, lepo je što nema smaranja sa zamenom baterija, već tastaturu punite poput wireless kontrolera za PlayStation, što je veoma cool. Kada smo kod konzola, vredi napomenuti i da Pro Type ima dva načina bežičnog povezivanja, standardni BT kao i Razerov HyperSpeed 2.4, za koji dobijate poseban dongle. E sad, u BT modu tastaturu možete povezati sa Xbox konzolama bez problema, dok iz nekog razloga isto nije moguće učiniti i sa PlayStation-om, šteta.

Kada pronađete sa kojim sve uređajima vam tastatura radi po kući ili kancelariji (povezuje se lepo sa novim Samsung televizorima recimo) možete je povezati sa čak 4 uređaja koja ćete moći da switchujete zgodnim prečicama bez potrebe za dosadnim uparivanjem svaki put – veoma lepo!

Naravno, kakva bi to tastatura bila a da ne svetli? Ipak u duhu ozbiljnosti productivity suite-a, Pro Type nema ugrađen simulator RGB svetala Hong Kong buvljaka, već samo prijatno belo svetlo koje detaljno možete podesiti preko Razer Synapse softvera. Takođe u tom duhu radnog okruženja i elegantne ozbiljnosti opcije za podešavanje osvetljenja su veoma bazične, imate jačinu svetla od 0 do 100 na slajderu i samo breathing efekat idealan za AFK, ostalih light show ciskuskih predstava nema. Samo ozbiljnost, samo elegancija, samo RAD! Ako ste se pronašli u ovom opisu, upravo ste našli idealnu novu tastaturu za vas! Ja svakako jesam.

Pogledajte i naš unboxing video na EmuGlx YouTube kanalu.