Kada su developeri iz studija CD Projekt Red rekli da za Witcher 3 ekspanzije spremaju dosta novog contenta, definitivno se nisu šalili. DLC paket „Blood and Wine“ donosi sa sobom ne samo ogromnu zonu za igranje inspirisana izgledom južne Francuske koje će igračima dati preko 30 sati zabave, već zaista impresivan set izmena koje dotiču sam rad engine-a, interfejsa i gameplay-a. Što se brojki tiče, DLC će u sebi imati preko 90 novih questova za rešavanje, dinamičko ponašanje neprijatelja u svetu (npr smanjenje broja bandita ako im uništite bazu), 14 hiljada reči dijaloga (više nego duplo od Hearts of Stone DLC-a), 100 novih delova oklopa, preko 30 novih oružija, 20 novih čudovišta, nove Gwent kartice, i mogućnost da se nađe novi specijalni armor za Geralta sa imenom „Grandmaster“.

Gameplay novine obuhvataju sistem turnira u kojem Geralt može učestvovati, 12 novih mutagen poboljšanja, a studio je najviše truda uložio u vinograd „Corvo Bianco“ koji predstavlja novu bazu operacija za igrača, sa mnogobrojnim sistemima za razvoj vile i vinograda i dobijanje bonusa zbog truda uloženog u njegovo renoviranje. Na primer, igrač će moći uložiti pare u razvoj staklene bašte gde će rasti biljke potrebne za Geraltove napitke i napredne crafting recepte, štalu za Roach-a (što će mu dati bonuse pri igranju), kovača koji će moći da pravi oružija i oklope i još mnogo toga.

UI je takođe dosta promenjen i sada će prikazivati mnogo više statistika na jednom mestu (slike možete videti ispod), a sam engine igre je doživeo dobar facelift koji developeri opisuju kao „maltene kompletni upgrade“. Najviše vizuelnih poboljšanja je urađeno na polju renderinga vegetacije i kvaliteta odeće koju likovi nose.

The Witcher 3: Wild Hunt – Blood and Wine će stići u prodaju 31. maja na PC, PlayStation 4 i Xbox One sistemima po ceni od 20 Evra (ne zaboravite, ovaj DLC zahteva da imate kopiju pune Witcher 3 igre!). Ova ekspanzija predstavlja poslednji content koji će izaći za Wicher 3, i posle njega će se većina studija posvetiti radu na davno najavljenoj Cyberpunk 2077 igri koja će izaći posle 2017. godine.