Studio WB Montreal se prvi put pojavio na tržištu igara sa njihovom veoma solidnom, ali nažalost loše dočekanom igrom Batman: Arkham Origins (PC, PS3, Xbox 360, Wii U) koja je ispričala jednu od najzanimljivih era u životu mračnog viteza – njegove rane dana spašavanja Gothama i prvo sretanje sa mnogim negativcima koji su definisali njegov karakter. Posle ove igre oni su se bacili na dva projekta. Prvi je bila ogromna kooperativna igra koja bi pratila heroje (i negativce) iz poznate stripske družine Suicide Squad koja je nedavno doživela svoju veliku premiju na filmskim platnima. Sudeći po veoma svežim i jakim glasinama, ovaj projekat je nažalost dobio crvenu kartu i ceo tim se prebacio na rad na drugom projektu koji je uprava iz Warner Bros-a uvek smatrala sigurnijim i lakšim za razvoj. U pitanju je nova Batman igra, ali ovaj put smeštena van “Arkham” trilogije koju je promovisao odlični engleski studio Rocksteady.

U novoj Batman igri, igrači će biti stavljeni u čizme mladog sina Bruce Wayne-a, četvrtog Robina Damian Wayne-a i prolaziće kroz trening vođen od strane samog mračnog viteza koji se povukao iz aktivne borbe na ulicama propalog Gotham-a. Ovakav novi pristup igri će omogućiti studiju WB Montreal da najzad promeni centralni gameplay igre i ponudi igračima drugačiju priču i tok igre (u kojima se Batman ranije neminovno morao sukobiti sa Jocker-om).

Rad na ovoj novoj Batman igri je i dalje daleko od završenog, tako da bi trebalo da očekujemo da će se ova igra pojaviti u prodaji tek posle 2017. godine.