Yves Guillemot, šef najveće Evropske gaming firme Ubisoft, je u razgovoru sa novinama New York Times potvrdio da su njegovi mnogobrojni timovi prešli na rad od kuće. Sudeći po njegovim rečima, ova promena radnih okolnosti nije uticala na razvoj njihovih igara, i posebno je pohvalio Sony i Microsoft koji su im omogućili da pojedini članovi timova čak u svoje kuće odnesu skupe i veoma strogo kontrolisane nextgen devkit mašine.

U starim vremenima, devkit hardver za konzole koje još nisu izašle su bile veoma skupo iznajmljivane (ne mogu se kupiti, samo iznajmiti!) studijima za razvoj igara koji su mogli da ispoštuju stroga pravila koja su tražila ne samo totalnu tajnost o njenim hardversko/softverskim rešenjima, već i kontrolisani pristup od strane samo neophodnih developera (što uključuje i zaključane prostorije u koje mogu ući samo određeni članovi tima).  Naravno, doba Covid-19 pandemije je srušilo sva ta pravila, i svi se prilagođavaju novim radnim izazovima.

Yves je takođe napomenuo da će Ubisoft ispratiti i ovo predstojeće lansiranje konzola PlayStation 5 i Xbox Series X, bilo da se ono desi krajem godine ili bilo kada kada to Sony/Microsoft odluče da je najbolje.

Sudeći po izvorima online gaming portala VGC, Ubisoft trenutno planira da na premijeri novih konzola pusti u prodaju Watch Dogs Legion, naslov koji je originalno bio planiran za početak 2020. godine ali je bio odložen u nedogled zbog želje Ubisofta da poboljša kvalitet nekoliko njihovih velikih naslova.