London, UK – Januar 22, 2016SpectreVision, produkcijska kompanija koju su osnovali glumac/producent/DJ Elijah Wood (aka Frodo), Daniel Noah i Josh C. Waller, udružiće snage sa jednom od najvećih gaming kompanija na svetu UbiSoft-om, u cilju pravljenja novih interaktivnih VR sadržaja. Ovu vest objavila je Lisa Whalen, CEO SpectreVision-a, na Sundance festivalu filma.

“Oduševljeni smo što ćemo raditi sa liderima industrije kakvi su UbiSoft, sa kojima ćemo istražiti zajedno novu tehnologiju kakva je virtualna realnost” rekla je Whalen. “Razičitost naslova koje UbiSoft ima, od Assassin’s Creed™ do Zombi™, čini ih idealnim partnerima za SpectreVision-ovu raznovrsnu kreativnu viziju koju smo iskazali kroz filmove kao što su ‘A Girl Walks Home Alone At Night’ i ‘Cooties.’ Zajedno možemo da ispričamo bezbroj unikatnih priča u ovom smelom i originalnom novom formatu.”

“Igrač sam ceo život, i pre svega fan i obožavalac UbiSofta” dodao je Elijah Wood. “Tako da kolaboracija sa njima u svetu VR-a biće pravo zadovoljstvo!”

“Uzbuđeni smo što ćemo raditi sa SpectreVision-om na interaktivnim VR iskustvima” izjavio je Patrick Plourde, Vice President Ubisoft Montreal-a. “Njihova ekspertiza u žanru horror filmova je nama kao developerima interaktivne zabave veoma interesantna, i jedva čekamo da otpočnemo kolaboraciju sa njima koja će ultimativno ponuditi fanovima nezaboravna VR iskustva.” The SpectreVision team će početi da sarađuje sa UbiSoft-ovim FunHouse studiom u Montrealu.

Ubisoft je i ranije pokazao interesovanje za VR sa najavom Eagle Flight igre, koja će se pojaviti za PlayStation VR na PS4, kao i za Oculus Rift i HTC Vive na PC-u, tokom 2016. godine.