Posle diskutabilne igre Lords of the Fallen od pre par godina, Nemački studio Deck13 Interactive je ovog maja uspeo da nas veoma pozitivno iznenadi sa njihovim SF ostvaraenjeme The Surge. Odličan audio/vizuelni dizajn, atmsfera i duboki sistem borbe je uspeo da uzdigne ovu igru od stanja jednostavnog klona Souls franšize u nešto što će dati mnoge sate zabave fanovima akcionih rougelike igara. Posle solidne kampanje, najzad je došlo vreme i za prvu DLC ekspanziju pod imenom “A Walk in a Park” (Šetnja Parkom) u kojoj će glavni lik naše igre posetiti veliki park kompleks u kojem uživali šefovi megakorporacije CREO World pre nego što im se otela kontrola nad svojim kompjuterskim sistemima koji su zombifikovali maltene sve njihove radnike.

Ekspanzija sa sobom donosi nove neprijatelje, zamke, opremu, oružja, i naravno velikog završnog boss-a po kojoj je ova igra ostala upamćena (umesto desetina malih, srednjih i velikih bosova na koje smo navili u Souls franšizi, The Surge preferira samo jednog velikog boss-a na kraju svakog nivoa).

Pored A Walk in a Park DLC-a, Deck13 Interactive je takođe najavio da će u prodaju uskoro doći i paket pod imenom The Surge: Complete Edition koji će u sebi imati originalnu igru i ovaj novi DLC. Tačan datum izlaska ove verzije igre za sada nije poznat.

Ako se i dalje niste oprobali u ovoj igri koju smo mi u našoj punoj recenziji opisali kao “iznenađujuće dobru igru koju ne biste smeli da zaobiđete“, nemate šta da čekate jer njen besplatni demo u sebi sadrži pozamašno dosta materijala za igranje (jedan ceo nivo igre).