Iako je Nintendo ovu igru prvi put najavio 2013. godine i odložio je nekoliko puta, ljubitelji igara ovog proizvođača konzola iz Japana su ipak imali dobar razlog da čekaju i izdrže hronični nedostatak raznovrsnog gaming softvera na WiiU konzoli. Svetski mediji i korisnici koji su uspeli da se dokopaju ranih kopija igre The Legend of Zelda: Breath of the Wild se slažu da je ovo ne samo jedna od najboljih Zelda igara svih vremena, već ujedno i jedna od najboljih igara ikada napravljenih. U pitanju je Zelda naslov koji je doneo najviše novina u celokupnoj istoriji ove popularne i stare franšize!

Smeštena u ogromno open world okruženje, ova igra odmah pušta igrača da istražuje svet koji je prepun zanimljivih gameplay sistema, zagonetki i borbenih lokacija. Nema puno stvari koje bi skretale pažnju sa osnovnih akcija koje igra pruža igračima od prvog minuta. Po svom bazičnom sastavu ona najviše podseća na prvu Legend of Zelda igru ikada izdatu u kojoj je igrač bio pušten da istražuje i traži svoju zabavu bez puno ograničenja. Ovakav pristup je odličan jer Breath of the Wild je uspeo da ostvari ovakav uspeh u 2017. godini bez jakog fokusa na narativne elemente, RPG sisteme i vizuelna rešenja. Potpuna suprotnost u odnosu na proizvode iz Bethesdine, Bioware-ove i Guerilla Games-ove kuhinje. Većina opisa od strane medija pozicionirana je na najvećoj 10/10 oceni (dajući joj trenutno prosečnu ocenu od čak 97-98 od 100 na najvećim agreggator sajtovima). Jedini negativni utisci su usmereni na samo par stvari – lošije tehničke performanse na WiiU konzoli, kao i sistem dinamičkog slamanja oružja tokom borbe. Ovaj sistem zahteva od igrača da u svakom trenutku u svom inventaru imaju veliku zalihu neiskorišćenih oružja za potrebe preživljavanja većih bitaka.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild stiže u prodaju 3. marta ove godine na WiiU konzoli kao poslednja igra koju će Nintendo napraviti za nju. Naravno ovaj naslov stiže i na najnoviju hibridnu kućnu konzolu Nintendo Switch koja se istog dana pojavljuje u prodaji na tržištima celog sveta. Switch verzija je opisana kao tehnički bolja od WiiU verzije i u prenosnom (720p) i u TV modu igranja (900p).

Članovi redakcije EmuGlx-a su već počeli da igraju ovaj dugo čekani naslov, a naš pun opis i propratne članke možete očekivati ovih dana.

16992118_10154590780391715_3527257087392528380_o