Iako smo pre samo mesec dana saznali datum izlaska dugo čekanog jedne od najprodavanijih i najnagrađivanijih Playstation igara svih vremena, Naughty Dog nas je danas iznenadio sa lošim vestima.

Direktor igre Neil Drukcman se obratio javnosti i potvrdio da igra neće izaći 21. februara, već ćemo morati sačekati tri meseca duže sve do 29. maja!

Ovo odlaganje je obrazložio željom tima da je uglancaju do nivoa punokrvne Naughty Dog igre na koju su fanovi navikli, da ostvare pun potencijal naslova kojeg su davno zamislili, kao i eda smanje vremenski pritisak na tim koji tradicionalno završava svoje naslove radeći punom snagom.

Ovo odlaganje igre će imati veliki uticaj ne samo na raspored izlaska velikih naslova u prvoj polovini 2020. godine (Final Fantasy VII Remake sada ima mnogo više mesta da diše), već i na pojedine druge velike naslove. Odmah posle izlaska ove vesti, online glasine su ukazale da je ovaj potez Naughty Dog-a pomerio i datum izlaska dugo čekane samurajske open world igre Ghosts of Tsushima u drugu polovinu godine. Iako već odavno nismo imali pogled na ovaj popularni naslov Sucker Punch-a i nemamo naznake kada će tačno izaći, Sony i dalje planira da sa njim ostvari veliki uspeh kao poslednja velika AAA igra koju prave za PS4 konzolu.

The Last of Us Part II izlazi 29. maja ekskluzivno samo na PlayStation 4 konzoli.