Izdata samo mesec dana pre premijere PlayStation 4 konzole, granajuća point & click avantura Beyond: Two Souls (2013) iz studija Quantic Dream je uspela da ostvari dobar uspeh kao jedna od poslednjih velikih ekskluziva koju je vremešni PlayStation 3 dobio. Predvođena scenarijom i režijom David Cage-a (vođa projekata Omikron: The Nomad Soul, Farenheit, Heavy Rain i predstojeće PS4 avanture Detroit: Become Human) i glumom odličnih Holivudskih velikana Ellen Page i Willem Dafoe-a, ova filmska i veoma napeta avantura je uspela da efektivno prenese na TV ekrane misteriju i napetost koja se retko može sreći u video igrama.

PS4 verzija ove igre stiže već sutra po ceni od 30 dolara ili evra na PSN servisu, a naravno sa njom dolazi i niz poboljšanja koju će učiniti ovu igru boljom od svog originala. Igra se na novoj konzoli renderuje u 1080p rezoluciji, a tu su još i dodatni vizuelni efekti, osvetljenje, bolje senke i slično. Igrači takođe mogu da biraju da li da igraju priču u originalnoj formi (priča skače u naizgled slučajno izabrana doba života glavne junakinje, gradeći tenziju sve do iznenađujućeg završetka) ili da proprate njenu životnu priču hronološkim tokom.

 

Odlična krimi-noir avantura Heavy Rain će takođe stići na PS4, ali to će se desiti tek 1. marta sledeće godine. Ako vas interesuju obe igre, vredi spomenuti da će vam kupovina Beyond: Two Souls-a dati popust na kupovinu Heavy Rain-a, kao i da će sledeće godine Evropski kupci jedini moći da kupe i fizički disk na kojem će biti smeštene obe igre.