Prošlo leto je prošlo u osećaju velike neizvestosti, kada su sve velike gaming konvencije bile otkazane i svaki veliki izdavač zabavnog softvera je tražio neki način da promovišu svoje nove igre publici koja je bila itekako željna kućne zabave, ali ipak je bilo pokušaja da se organizuje kakav-takav osećaj važnosti takvih događaja. Najbolji takav posao je uradio Geoff Keighley, bivši gaming pisac i medijska ličnost koji je posvetio svoju karijeru okupljanjem svih velikh gaming organizacija u velikim gaming i nagradnim prezentacijama kao što su njegov popularni The Game Awards. Njegov Summer Game Fest je tokom leta 2020 godine bio kalendar servis preko kojeg su sve velike gaming firme mogle da promovišu svoje prezentacije, uz veliko finale na Gamescom-u gde je Geoff napravio veliki show sa gomilom trejlerea za razne nove igre.

Ali takav pristup gaming prezentacijama se nije svideo mnogima koji su hteli da se vrate stari dani kada se u svega par dana na E3-u mogli da vide maltene preko stotinu novih igara. Pandemija je to tada bila sprečila, ali po svemu sudeći, ove godine ćemo imati malo normalnije leto.

Summer Game Fest će tokom leta 2021. godine imati potpuno novu formu. Umesto samo kalendarskog prikaza svih letnjih konferencija i show-a na avgustovskom Gamescom-u, Geoff Keighley će započeti leto sa dvosatnim šou-om “Kickoff Live!” u kojem će biti prikazano više od desetak novih igara i novi pogledi na ranije prikazane igre! I veoma bitno, ovaj šou će posetiti i izdavači koji nisu najavili svoje prisustvo na E3-u. Najveći od njih je naravno PlayStation.

A pošto će ovaj šou biti održan 10. juna, on će predstavljati i svojevrsno pokretanje sezone gaming prezentacija svega par dana pre početka E3 2021 digitalnog eventa koji će u sebi imati mnoge gaming prezentacije velikih izdavača zabavnog softvera.

Pošto je ostalo svega tri nedelje do početka ovogodišnje E3 manije, evo trenutnog rasporeda gaming konferencija koje su sada poznate:

  • 10. Jun u 19h –  Summer Game Fest 2021 Kickoff Live!
  • 12. Jun – Ubisoft Foward i Devolver Digital E3 2021 prezentacije
  • 12. – 15. Jun – Microsoft+Bethesda E3 2021 prezentacija (datum nije potvrđen)
  • 22. Jul – EA Play Live