Svako ko je hteo da ugrabi jeftinije video igre na PC digitalnoj radnji Steam je lako mogao ovih godina da preko VPN-a lažira svoju online lokaciju i time pristupi jeftinijem katalogu igara u raznim državama gde su cene tradicionalno dosta niže od onih koje igrači u Evropi i  Severnoj Americi moraju da plate. Iako je ova taktika bila izričito zabranjena već godinama, maltene svako ko je hteo je mogao da je koristi bez bojazni da će mu Steam nalog biti banovan.

Ali i toj taktici je došao kraj.

Sajt SteamDB koji blisko prati cene Steam igara je potvrdio da je Valve najzad pojačao zaštitu pri kupovini igara time što zahtevaju da se transakcija uradi preko transakcije koja potiče iz zemlje koju Steam detektuje da potičete. Što znači, i ako imate na primer Ruski VPN, kupovina igre će zahtevati Rusku platnu karticu ili wallet sredstva kupljena Ruskom platnom karticom.

Taktika kupovina jeftinih internacionalnih Steam kopija igara je nedavno napravila talase kada se ispostavilo da su igrači širom sveta masovno nagrnuli na Argetinski Steam da bi tamo kupili dugo čekani PC port PlayStation 4 hita Horizon Zero Down-a po više od 5 puta manjoj od one u Evropi. Ova rupa u protokolu je brzo bila zakrpljena, i mnoge internacionalne cene su povećane na cenu približnu onoj na zapadu.