Valve je izazvao značajne talase u industriji video igara kada su pre par meseci najavili Steam Deck, gaming-foksuirani prenosni PC koji bi igračima van kuće ponudio lagan pristup ne samo velikoj Steam biblioteci igara, već i svu slobodu koju PC platforma može da ponudi – instaliranje aplikacija po želji, emulatori, modovi, pristup drugim digitalnim radnjama i instaliranje novih operativnih sistema.

Ali ovaj impresivnih hardver koji je bio ponuđen po iznenađujuće povoljnoj ceni (slični proizvodi sa slabijim performansama do sada su neretko koštali preko 1000€) ipak neće stići u prodaju tokom decembra. Valve je potvrdio da će Steam Deck biti odložen do februara zbog logističkih problema izazvanih svetskom pandemijom. Svi igrači koji su naručili ovu “PC konzolu” u pretprodaji će ostati na listi narudžbina.

Našu vest o najavi ove nove zanimljive forme PC računara možete pročitati ovde, a u nastavku možete pogledati par snimaka rada Steam Deck-a u rukama developera koji su dobili rane kopije radi optimizacije svojih igara.