Space Hulk: Deathwing, nadolazeća FPS igra koja se odigrava u Warhammer 40K univerzumu je upravo izašla iz tehničkog beta testiranja. Desetine hiljada igrača je imalo priliku da uživa u multiplejer co-op modu igre. U roku od nekoliko dana, nekoliko miliona Genestealer-a je uništeno u neumoljivim napadima od strane igrača koji su bili očarani spektakularnom atmosferom u ovom nadaleko i naširoko voljenom svetu.

Beta faza testiranja je pomogla da se izvrše neophodna podešavanja po pitanju tehničkih i gameplay problema na kojima je programerski tim radio danonoćno. Odziv zajednice i igrača se pokazao kao neprocenjivi izvor informacija za developere iz Streum On studija i Focus Home Interactive-a koji se svim snagama trude da isporuče najbolje moguće iskustvo za igrače kada igra izađe. Da bismo pomogli ljubiteljima da lakše prebrode vreme dok igra ne izađe, imamo za vas 13 minuta dugačak nemontiran snimak iz kampanje za jednog igrača.

Nova vanzemaljska pretnja se pomalja iz najmračnijih delova Space Hulk-a. Vaš Deathwing odred mora uništiti ovaj novo-otkriveni soj vanzemaljaca koji podseća na Ymgarl Genestealer-e. Ova stvorenja su lukavija, čvršća i smrtonosnija od običnih Genestealer-a i razlog njihovog prisustva na Space Hulk brodu Olethros je i dalje misterija. Psygate, psiho-energetski most koji je uspostavljen od strane Librarian-a omogućava Librarian-ima da menjaju opremu i psihičke moći tokom misija. Na taj način se mogu adaptirati na različite uslove i smrtonosne susrete dok istražuju Space Hulk. Saborci u odredu sa kojima se borite imaju mogućnost da izaberu različite vrste opreme ali isti način opremanja donosi određene bonuse. Ako se svi kolektivno opreme sa štitovima i čekićima onda odred dobija bonuse koji od njega prave veoma čvrstu i smrtonosnu ubilačku mašinu ali ne postoji mogućnost borbe na daljinu i ne postoji mogućnost lečenja. Izbor je na igračima.

Space Hulk: Deathwing izlazi 09.12.2016 godine na PC-ju a na konzolama će se pojaviti početkom 2017-te godine. Ako sada preorderujete igru dobijate 15% popusta na cenu igre plus oružje The Lost Mace of Corswain.