Otkako se prvi PlayStation pojavio u prodaji 1994. godine, Sony je uspeo da u proseku svake godine proda malo iznad 20 miliona konzola. Uz pomoć četiri veoma popularne kućne konzole i tri portable uređaja (odlični PSP, i skromna Vita kao i njen bliski rođak Vita TV), PlayStation hardver je tokom ovog leta premašio brojku od čak 500 miliona prodatih uređaja. Proslavu ovog uspeha obeležiće specijalna edicija PS4 konzole koja će biti puštena u prodaju u ograničenim količinama.

Nova konzola će biti PS4 Pro sa hard diskom od čak 2 terabajta, a njeno kućište (i čak samo pakovanje klonzole) će biti napravljeno od plavog providnog materijala. U opticaj će biti pušteno samo 50 hiljada ovakvih konzola po ceni od 500 evra, a u paketu će se nalaziti i providni plavi gamepad kao i PS4 kamera. Ako ne želite da trošite pare za celu konzolu, u prodaju će uskoro stići ovaj providni plavi gamepad kao i nove Gold Wireless Headset slušalice.

Ako se trend jake prodaje PS4 konzole nastavi, za oko godinu dana ona će uspeti da nadmaši prodaju legendarne prve PlayStation konzole (102 milion), što će je učiniti drugom najpopularnijom kućnom konzolom svih vremena (daleko iza mega-popularne PlayStation 2 konzole koja je nadmašila čak 155 miliona kopija).