Rekordi koje je PlayStation 4 konzola počela da ruši od svoje premijere se ne zaustavljaju čak i u njenoj sedmoj godini prodaje.

Dostignuvši 100 miliona prodatih kopija, PlayStation 4 je postala treća najprodavanija kućna konzola svih vremena, u sada je samo iza kultne PlayStation 2 konzole (150M) i Wii konzole (100M, koju će ubrzo prestignuti). Ali to nije sve, ovaj veliki uspeh je čak nadmašio legendarni PS2 i inovativnu Wii konzolu po vremenu do kojeg je ovaj sistem uspeo da dostigne 100 miliona prodatih primeraka.

Ovako brza prodaja je bila moguća ne samo zbog odlične inicjalne prezentacije konzole koja je učinila ovu platformu privlačnu milionima najglasnijih igrača, odlične podrške izdavača softvera iz celog sveta, fokusa na online gaming i inovativne servise, značajne podrške na manjim internacionalnim tržištima gde je sam Sony uložio dosta resursa na lokalizacije njihovih najvećih igara (kao na primer puna podrška za Hrvatski jezik unutar igara) već i naravno širokog spektra ekskluzivnih igara koji su učinili ovu konzolu obaveznom fanovima mnogih starih i novih franšiza.

Ali PS4 i dalje nije gotov. Ispred njega ostaje još godinu i po dana prodaje na tržištu pre dolaska svog nextgen naslednika, a ti meseci neće biti ispunjeni čekanjem već širokim spektrom veoma raznolikog softvera koje će praviti veliki i dokazani mega-timovi (rimejk Modern Warfare-a, Cyberpunk 2077, Watch Dogs Legion, Star Wars Jedi: Fallen Order, DOOM Eternal, Marvel’s Avengers,…), manji i indie timovi (Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, Shenmue III, Concrete Genie,…) i timovi koji prave neke od najvećih ekskluziva koje je bilo koja PlayStation konzola ikada dobila (Death Stranding, Final Fantasy VII Remake, The Last of Us Part II i Ghosts of Tsuhima).

I kada se PlayStation 5 najzad pojavi u prodaji, mnogi analitičari predviđaju da će PS4 ostati u značajnoj potražnji, jednim delom zbog ogromne biblioteke softvera koji je ova konzola do sada dobila, i jednom delom što će svi diskovi i digitalne kupovine biti kompaktibilne sa PS5 konzolom.