Kada je pre meseci internetom odjeknula vest da je PlayStation postao vlasnik popularnog studija Insomniac Games, mnogi su se zapitali koliko je Sony korporacija morala da izdvoji para za tako veliku kupovinu. Sada posle karaja finansijskog kvartala, Sony je svojim deoničarima stavio do znanja koliko su sredstava utrošili na ovaj poznati tim koji se proslavio sa franšizama Spyro the Dragon, Ratchet & Clank, Resistance i nedavnim megahitom Marvel’s Spider-Man.

Platili su ni manje ni više nego $299 miliona dolara. Ovo jeste velika brojka, ali ne treba zaboraviti da je Electronic Arts sprečio prodaju tima Respawn Entertaiment (Titanfall,  Apex Legends, Jedi: Fallen Order) kineskom gigantu Tencent tako što su iskeširali čak preko $400 miliona dolara, i time obezbedili sebi tim koji veoma uspešno pravi vrhunske SP i MP igre.

Insomniac Games će u vlasništvu PlayStation-a skoro sigurno nastaviti da izdaje igre po kojima su poznati – velike i ambiciozne singleplayer avanture, uz poneki VR eksperiment koji zna da obori sa nogu. A naravno, skoro sigurno će njihova sledeća igra biti nastavak avaentura mlađanog Peter Parkera, samo ovaj put na mnogo moćnijoj PS5 konzoli.