Dugo su izbegavali da nam daju tačan datum, ali nakon što je preskočen najavljeni izlazak na proleće, konačno saznajemo da Sonic Mania stiže u avgustu.

Prethodni 2D SonicSonic the Hedgehog 4, bio je podeljen na dve epizode koje su izašle sa razmakom od dve godine. Bile su to OK igre ali daleko od vrhunca serijala. I Sega se slaže, jer u liftu u novom trejleru opcije su 1, 2, 3, K (Knuckles) i M (Mania), čime nam poručuju da je ovo pravi Sonic 4.

Sonic Mania se vraća gejmpleju i izgledu originalnih Sonic the Hedgehog igara, koje su izašle za Sega Mega Drive. Sadrži nove nivoe kao i remiksovane verzije onih iz starijih izdanja, kao što je Green Hill Zone iz Sonic the Hedgehog. U igri su tri vrlo dobro poznata lika koje igrač može da kontroliše: SonicTails i Knuckles. Sonic je najbrži, Tails može da leti i pliva a Knuckles da lebdi kroz vazduh i penje se na zidove.

Na osnovu do sada prikazanog, ovo je konačno Sonic koji su fanovi čekali. Što nije ni toliko čudno, s obzirom da iza njega stoje i veliki ljubitelji serijala kao što su “Taxman” i “Stealth”. Mania će imati i scanline/filter opcije, za dobijanje onog prepoznatljivog izgleda originala na CRT televizorima. Sonic Mania stiže na PlayStation 4, Xbox One, Switch i PC 15. avgusta.