Ova treća igra iz Total War serijala je davne 2004. godine je gurnula ovu popoularnu RTS franšizu studija Creative Assembly u veliku popularnost, tako da uošte nije čudno što se izdavač SEGA potrudio da uglanca remaster velike igre Rome: Total War koji će uskoro izaći samo na PC-u.

Remaster na kojem radi Feral Interactive (uz podršku Creative Assembly-a) neće štediti na content-u – u paketu će biti cela originalna igra, obe oficijelne ekspanzije (Barbarian Invasion i Alexander) kao i podrška za igranje sa čak 16 ranije nedostupnih frakcija. A naravno i tehnička poboljšanja su mnogobrojna – daleko unapređen engine, podrška za 4K i ultrawide rezolucije, poboljšana okruženja, likovi, UI, širok spektar modernih poboljšanja, novi sistem diplomatije, novi modovi upravljanja kamerom, integrisan help sistem, crossplatform multiplayer sa svim vlasnicima ove igre na PC, Linux i macOS platformama, i još mnogo toga.

Total War: Rome Remastered se može naručiti u pretprodaji na čak tri digitalne radnje (Steam, TotalWar i Feral Store) po ceni od 30 dolara pre nego što cela igra stigne u prodaju 29. aprila. Svi vlasnici stare verzije igre Rome: Total War na Steam-u dobijaju i eskluzivni popust nove igre od čak 50%.