Posle kontraverzne najave da će Rise of the Tomb Raider biti vremenski ograničena Xbox One i PC ekskluziva, Square Enix je posle više od pola godine od premijere igre počeo da promoviše nadolazeću PS4 verziju igre. Iako će ovog oktobra posle dugog kašnjenja ova igra imati punu cenu od 60 evra, PlayStation 4 korisnici će u njoj dobiti sve DLC pakete koji su do sada izašli za nju (među kojima se izdvaja dugačka singleplayer misija “Baba Yaga”), kao i nekoliko zanimljivih noviteta. Pet najbitnijih dodatka koja će biti deo ovog izdanja će biti:

  • Blood Ties  – Singleplayer misija bez borbenih sekvenci u kojoj Lara mora da istraži svoj poznati dvorac. Ova misija će moći da se odigra i u VR-u, ali ekskluzivno samo na Playstation VR sistemu koji će svoju premijeru imati samo 2 dana posle premijere ove igre!
  • Lara’s Nightmare – Akciona varijacija misije u Larinom dvorcu, košmar u kojem Lara mora da se bori protiv raznoraznih zombija i kosturova.
  • Coop Endurance – Zanimjivi roguelike mod za preživljavanje iz originalne RotTR igre će postati još bolji sa dodatkom kooperativnog igranja.
  • Extreme Survivor – Novi nivo težine igranja glavne kampanje sa isključenim autosave checkpointovima.
  • Klasični skinovi Lare – Kampanja igre će se moći igrati sa 5 skinova Lare koji su direktno preuzeti iz ranih Tomb Raider igara.

Tomb Raider 20th anniversary

Svi ovi dodatci će stići i na ostale verzije igre, ali tamo će se oni moći nabaviti preko Season Pass-a ili plaćanjem.  Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration stiže na PlayStation 4 11. oktobra, a naš opis Xbox One verzije igre možete pročitati ovde.