Electronic Arts je potvrdio da njihov studio Respawn Entertainment koji se proslavio sa svojom Titanfall, Apex Legends i Star Wars Jedi franšizama trenutno predvodi čak tri nova ambiciozna Star Wars projekta. Osnivač studija Vince Zampella će nadgledati sva tri ova projekata, i održavaće komunikaciju sa Electronic Arts-om i Lucasfilm-om.

  • Njihov primarni projekat koji je odavno započet sa izgradnjom je naravno nastavak igre Star Wars Jedi: Fallen Order koja je oduševila kritičare i javnost 2019. godine i postala jedna od najprodavanijih igara 2020. godine. Nastavak opet predvodi režiser Stig Amussen koji se prvo proslavio u PlayStation timu Santa Monica Studios gde je režirao fenomenalni God of War 3.
  • Drugi projekat je FPS igra koji predvodi režiser Peter Hirschmann. On je u prethodnim godinama radio na nekoliko Star Wars projekata uključujući The Force Unleashed i prvi SW Battlefront. Ova igra je tek u ranom stadijumu izgradnje i neće izaći brzo.
  • Treća i poslednja igra je ni manje ni više nego RTS naslov koji pravi novi studio Bit Reactor. Ovaj tim predvodi Greg Foerstch, dizajner koji je radio na poznatim poteznim igrama XCOM 2 i XCOM: Enemy Unknown.

Pored Electronic Arts-a, Lucasfilm Games je takođe potpisao ugovore sa drugim izdavačima i timovima oko pravljenja novih Star Wars naslova. Četiri najambicioznija takva naslova su neimenovana open world akciona avantura iz Ubisofta, Star Wars Eclipse kojeg pravi Quantic Dream, Star Wars: KOTOR rimejk koji se proizvodi u studiju Aspyr Media, i mobilna F2P MP igra Star Wars: Hunters koju pravi Zynga.