Otkako su prvi moderni PC VR sistemi stigli u prodaju ovog proleća, njihovom katalogu igara su veoma očigledno nedostajali moderni “AAA” naslovi, tj igre naprevljene od strane velikih timova sa budžetima koji su dovoljni da njihove igre u svom tehničkom smislu budu u konkurenciji sa ostalim najpopularnijim igrama današnjice. PlayStation VR sistem koji će za manje od 2 nedelje omogućiti svim vlasnicima PlayStation 4 (i Pro) konzole da se prebace u VR svetove takođe u svom katalogu ima more manjih igara, ali to će se sve promeniti sledećeg januara kada će u prodaju stići sedmi deo jedne od najpopularnijih horor franšiza u svetu – Resident Evil. Ova igra će moći da se igra normalno na PC monitorima i televizorima, ali vlasnici PSVR sistema će dobiti ekskluzivan pristup da od prvog dana zaigraju kompletnu singleplayer kampanju ove igre u VR modu.

Resident Evil 7 VR mod ipak neće biti večna ekskluziva na PSVR-u, već će stići i na druge VR sisteme 12 meseci posle premijere igre. Ovo znači da će PC igrači tek tokom 2018. godine moći da probaju da pređu ovu igru u na Oculus Rift ili HTC Vive VR platformama.

Puna verzija igre Resident Evil 7 stiže u prodaju 28. januara na PC, PlayStation 4 i Xbox One sistemima, a VR verzija igre na PS4 konzoli će biti besplatna svim vlasnicima igre.