Capcom-ov režiser veteran Koshi Nakanishi koji je pre par godina uneo novi dah života u Resident Evil franšizu sa njenim 7. delom koji je oberučke prihvatio prelaz na pogled iz prvog lica je upravo potvrdio da će on biti odgovoran za sledeći veliki RE naslov.

Pravimo novi Residen Evil“, rekao je on. “Bilo je dosta teško da odlučimo šta da radimo posle RE7. Ali pronašao sam ideju, koja mi se iskreno čini da će biti baš značajna.

Capcom je do sada obično najavljivao nove Resident Evil video igre kada su već imali gotov trejler i spremali sa da u sledeće pola godine izbace naslov u prodaju. Ali ovaj put su svesni da će razvoj igre trajati još neko vreme, pa su dosta ranije objavili javnosti da će RE franšiza uskoro dobiti novog ambicioznog naslednika.

Capcom u narednom periodu sprema nekoliko velikih igara – Kunitsu-Gami: Path of the Goddess stiže za svega dve nedelje, Dead Rising Deluxe Remaster je upravo najavljen za ovu jesen, Marvel vs. Capcom Fighting Collection: Arcade Classics će oduševiti fanove boriliačkih igara pre kraja godine, a sledeće godine stiže dugo čekani Monster Hunter Wilds.