Iako mnogi misle da je ovih dana Fortnite popularniji, ova besplatna kopija PlayerUnknown’s Battlegrounds-a (napravljena nekoliko meseci posle početka njene uspešne bete) je dostigla “samo” impresivnih 125 miliona igrača. U međuvremenu, PUBG je lagano rastao, dobio svoj popularni port na Xbox One konzoli, a mobilne verzije izdate prvo u Kini a zatim i u ostatku sveta su doveli do ogromne eksplozije popularnosti.

Developeri iz tima PUBG Corp su danas objavili vest da su se PC i Xbox One verzije igre prodale u čak 50 miliona, a da je ukupni broj igrača narastao do čak 400 miliona. Povodom ovog uspeha, PUBG je upravo dobio svoj PRVI popust na Steam-u! Naravno, većina igrača je došla sa mobilnih uređaja gde je igra ponuđena totalno besplatno (danas je tamo i stigao dugo čekani patch koji dodaje First Person Perspective borbu kao i više vrsta BattlePass pretplata koji igračima redovno donose novu kozmetičku opremu).

Rad na PC verziji se nastavlja, i igra je danas bolja nego ikada ranije. Već ovog petka treća mapa Sanhok stiže na javne servere, a sa njom i veliki patch koji će dodatno optimizovati mnoge aspekte igre.