Iako smo pre par dana čuli prvu najavu da se Gran Turismo 7 pridružio spisku launch igara za dugo čekani VR sistem PlayStation VR2, mi tada nismo znali da li će ta podrška obuhvatiti celu igru ili samo neke od njenih gameplay modova kao kod igre Gran Turismo Sport na PSVR1. Ali posle oficijelne najave svih launch naslova za PSVR2, mi sada znamo tačno šta ćemo moći iskusiti u VR okruženju.

U blog postu koji je potvrdio čak 37 igara koje će biti igrive na PlayStation VR2 platformi na samoj premijeri i u prvih 30 dana prodaje, šef Polyphony Digital studija Kazunori Yamauchi je objavio da će kompletna verzija igre Gran Turismo 7 biti igriva u VR-u. Ovo podrazumeva ne samo mnogobrojne trke protiv AI protivnika, izazove i testove za vozačke dozvole, već i sve dostupne online modove uključujuči i  popularni Sport mod koji uparuje online igrače gledajući njihov rejting uspešnosti i sportskog ponašanja.  Svih 450 automobila, sve staze i svi vremenski uslovi će biti reprodukovani u VR okruženju na najdetaljniji način, uz puno prisustvo Foveated Rendering tehnologije koja igri brzo dostavlja trenutnu poziciju očiju igrača unutar VR kacige, što pomaže engine-u da označi prioritet kvalitetnog renderovanja na različite delove ekrana.

Jedini mod igranja koji neće biti dostupan unutar PSVR2 kacige je onaj koji se fizički ne može reprodukovati, a to je splitscreen mod za lokalno igranje dva igrača!

PlayStation VR2 stiže u prodaju 22. februara, a Gran Turismo 7 VR mod igranja će biti besplatno dostupan svim vlasnicima igre.

U nastavku možete pogledati kako je stari Gran Turismo Sport izgledao na vremešnom PSVR1 sistemu. U pitanju je Social Screen snimak koji odbacuje velik deo slike koji igrač može da vidi unutar kacige, i smanjuje framerate na 30fps, tako da je doživljaj igranja unutar same VR kacige dosta impresivniji i realističniji.