Šef PlayStation gaming divizije Jim Ryan je na najnovijem PlayStation Showcase event-u potvrdio dolazak dva nova hardverska rešenja koja će pomoći igračima da lakše uživaju u modernim PS5 igrama.

Prvi uređaj nosi kodno ime Project Q i dolazi u formi prenosnog ekrana sa ugrađenim punim kontrolama prisutnim na modernom DualSense gamepadu. Umesto da sama pušta video igre preko svog integrisanog hardvera, ova mini-konzola će biti u potpunosti zavisna od obližnje PS5 konzole sa koje će moći da preuzme Remote Play stream bilo koje instalirane video igre, i omoguči igračima da se udube u gaming bez potrebe da zauzmu kućni televizor. Nepotvrđene online glasine govore da će ovaj uređaj moći da radi sa svojom internom baterijom u između tri i četiri sata između svakog punjenja.

Drugi uređaj su moderne bežične in-ear slušalice koje će biti u potpunosti optimizovane za rad sa PlayStation 5 konzolom. U ovom specijalnom gaming modu rada, ove neimenovane slušalice će automatski koristiti novi tip prenosa podataka koji donosi ne-kompresovan kvalitet zvuka uz minimalno kašnjenje signala. Pored upotrebe sa PS5 konzolom, ove slušalice će naravno moći i da se konektuju na bilo koji moderan pametni telefon preko obične Bluetooth konekcije.

Oba ova uređaja će stići u prodaju pre kraja ove godine.