Posle prvog uspešnog eksperimenta sa battle royale modom Blackout u igri Call of Duty: Black Ops 4 iz 2018. godine, Activision i studio Infinity Ward su uspeli da naprave mnogo ambiciozniju MP igru koju će ponuditi svim igračima na konzolama i PC-u potpuno besplatno!

Warzone je F2P evolucija Blackout-a koja sa sobom donosi širok spektar poboljšanja radi lagodnijeg i zabavnijeg igranja. Igranje na novoj mapi (koja podržava do 150 igrača) je moguće u Solo, Duo i Trio modu, a igranje je ubrzano eliminisanjem potrebe da sakupljate dodatke za vaše naoružanje. Svaka puška koju pokupite će na sebi imati svoj set attachment-a, tako da je na vama da na zemlji ili od protivnika nađete nešto što vam odgovara. Cilj igranja nije samo ostati jedini pobednik, već i rešavati dve vrste in-game mini misija (odbrana zastave i sakupljanje kovčega) koji će vam dati in-match resurse za kupovinu specijalnih poteza i čak selektora pre-made klasa koji vam daju tačna oružija koja vam se sviđaju.

A ako vam tradicionalni battle royale dosadi, Warzone takođe podržava i opcioni “Plunder” mod u kojem igrači na terenu sakupljaju pare koje moraju da pošalju do banke korišćenjem helihoptera (kao u The Division-u) ili balona (kao u MGSV).

Call of Duty: Warzone se od danas može besplatno preuzeti na PC-u i konzolama unutar Call of Duty: Modern Warfare igre koja je izašla krajem prošle godine. Ako već imate instaliranu Modern Warfare igru, Warzone će vam doći kao 20GB update, a ako instalirate sve od nule, igra će zahtevati download između 80 i 100 GB (MW singleplayer kampanja i drugi MP modovi će biti zaključani dok ne platite za taj deo igre)!