Mega-uspešni engleski studio Rockstar je godinama bio veoma štedljiv što se tiče podrške PC igrača kod njihovih najvećih open world igara.

Na GTAV port smo čekali godinama, prvi Red Dead Redemption nikad nije ni stigao na PC, a odmah pre premijere njihovog poslednjeg western epic-a su potvrdili da nemaju planove da portuju ovaj mega hit sa konzola na PC platformu. Ali, sada skoro godinu dana posle premijere RDR2 su počeli da se pojavljuju prvi tragovi da će ova igra verovatno uskoro stići na PC.

Australijska regulativna organizacija ASC (Australian Classification Board) je objavila listing PC verziju ove igre, uz napomenu da ona dobija rejting MA 15+, isti koji je dobila i verzija sa konzola ove igre. Pre par meseci jedan od programera Rockstar-a je u svom LinkedIn profilu slučajno napisao da je radio na PC optimizaciji ove igre. Jedan od najsvežijih tragova je svakako i nedavno lansiranje Rockstar-ove launcher aplikacije za PC, preko koje ćete moći kupovati sve njihove igre van ekosistema Steam-a. Na ovaj potez se uglavnom odlučuju veliki publisheri i developeri koji ne žele da daju značajan procenat od svake transakcije (bilo za samu igru ili DLC sadržaj) velikim PC radnjama kao što su Steam, Epic Games Store, GOG i drugi.

Iako Red Dead Redemption 2 i dalje nije najavljen za PC, postoje jasne naznake da ćemo u narednim mesecima dobiti i oficijelnu najavu ove verzije igre.