Američki studio za razvoj video igara Naughty Dog je uspeo tokom era PS i PS2 konzola da napravi mnoge hitove, ali mnogi današnji igrači ih najviše pamte po odličnoj trilogiji Uncharted koja je uzdigla granice mogućeg u žanru avanturističkih pucačina, napravljenih da što više emuliraju osećaj gledanja i igranja Indiana Jones filmova. Ali dok je Naughty Dog trenutno zauzet pravljenjem četvrtog dela ove popularne franšize, Sony je shvatio da je sastav PS4 korisnika veoma čudan – čak 40% trenutnih vlasnika PS4 konzole nikad nije imalo PS3 (to su ili mladi igrači kojima je ovo prva konzola, ili su to stari igrači koji su ranije podržavali Microsoftove ili Nintendove konzole)! Videvši to oni su napravili plan portovanja najvećih PS3 hitova na PS4, a posle odličnih portova od The Last of Us, God of War 3 i Journey-a, za samo manje od 2 meseca će u prodaju stići kolekcija Uncharted igara koju producira odlični tim iz Bluepoint Games-a.

 

Uncharted: The Nathan Drake Collection u sebi sadrži singleplayer kampanje od sve tri Uncharted igre sa PS3 konzole (multiplayer nažalost nije deo paketa), a grafika od svih ovih igara je značajno unapređena ne samo prebacivanjem svih igara u 1080p rezoluciju sa 60 frejmova u sekundi već i ubacivanjem novih modela, osvetljenja i efekata (ovo se najviše može primetiti u Uncharted 1 igri koja „nije dobro ostarila“ na PS3 konzoli a ovde izgleda značajno bolje). Pored vizuelnih poboljšanja ova nova kolekcija će u sebi imati prerađene trofeje, photo mod, dve nove težine igranja (“Explorer” za totalne novajlije i “Brutal” za one kojima Crushing nije bio dovoljno težak), Speedrun mod (tajmeri i leaderboard tabele za sve nivoe), rebalans sistema borbe igre kao i mogućnost da se kampanje igraju sa uključenim skinovima za Drake-a i njegove saborce (da, sve 3 igre se sada mogu preći sa Donut Drake-om).

Ako ste propustili ove odlične igre ili jednostavno želite da ih odigrate ponovo u prerađenoj i lepšoj verziji, Uncharted: The Nathan Drake Collection će stići u prodaju na PS4 konzoli 7. oktobra u Evropi i 9. oktobra u Severnoj Americi. Kao dodatni bonus, oni koji kupe ovu kolekciju igara će dobiti pristup multiplayer beti za nadolezeći hit Uncharted 4.