Kada je Nintendo najavio da će na večernjem talk šou-u Jimmy Fallon-a predstaviti javnosti sam gameplay Super Mario Run igre koja za par dana stiže na iOS (sledeće godine i na Android!), malo ko se nadao da će sa sobom doneti još neko iznenađenje. Ali to se i desilo noćas, dajući nam prvu šansu da uživo vidimo kako dugo čekani Nintendo Switch izgleda u rukama igrača, kako se snalazi sa renderovanjem još duže čekane The Legend of Zelda: Breath of the Wild igre, i kako lako se igrači mogu prebaciti iz TV moda igranja u portable mod.

Podsetimo se, Nintendo Switch je nova prenosna konzola japanskog giganta koju pokreće najnoviji moderni hardver Nvidije i koja se pored igranja u pokretu može po želji igrača ubaciti u centralni držač koji šalje snimak igre na TV (u tom modu igranja se dižu klokovi procesora igrafičkog modula, dajući TV verziji igre malo lepšu grafiku).

Detaljniji pogled na Nintendo Switch stiže 13. januara, a lansiranje ove konzole u prodaju je planirano za ovaj mart. Igra The Legend of Zelda: Breath of the Wild nije potvrđena da će biti prisutna na premijeri prodaje ove konzole.